Türk futbolunun önemli organizasyonları arasında yer alan Bölgesel Amatör Lig’de 2021-2022 sezonunda heyecan fırtınası için geri sayım başladı. Türkiye Futbol Federasyonu, 9 bölgeye ayırdığı 261 takımlar toplamda 27 grupta karşı karşıya getirecek. 

TEK DEVRELİ LİG

Grup müsabakaları çift devreli lig usulüne göre oynanacak olup her bölgede grup birincisi olan 3’er takımın tarafsız bir sahada tek devreli lig usulüne göre oynayacakları bölge birinciliği müsabakaları sonunda bölge birincisi olan 9 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanacak.

SADECE İSTANBUL TAKIMLARI

TFF, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ise tepki çeken bir uygulamaya imza attı. Adında ‘bölgesel’ ibaresi olan bir ligde Bursa 6’ncı bölgede 1 ve 2’nci gruplarda 4’er olmak üzere toplamda 8 takımla mücadele edecek. Bursa ekiplerinin gruplarında ise sadece İstanbul takımları olacak.

İKİ ŞEHİRDEN OLUŞMAMALI

Kura çekimine tepki gösteren Yenişehir Belediyespor Başkanı Serhat Savcı, TFF’nin büyük bir adaletsizliğe imza attığını söyledi. Daha önce Bilecik, Balıkesir ve Kütahya ekiplerinin de yer aldığı gruplarda mücadele ettiklerini hatırlatan Savcı, “ Bu kura çekimi ise tam anlamıyla bir fiyaskodur. Bursa takımları sadece İstanbul ekipleriyle oynamaya mahkum edilmiştir. Her rakibe saygımız sonsuz ancak 3’ncü Lig’e çıkma konusunda bütçeler karşılaştırıldığında ciddi anlamda adaletsizlik vardır. Sadece Yenişehir Belediyespor’un değil bu sorun tüm şehrin problemidir. TFF’nin adı ‘bölgesel’ olan bir ligde sergilediği bu tutumu kabul etmemiz mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi