Süper Amatör Lig Play-Off Grubundaki ikinci sınavında Yenişehir Belediyespor, rakibi Elmasbahçespor’u 2-0 mağlup ederek BAL yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği karşılaşmanın 15.dakikasında Yenişehir Belediyespor’da Halil’in ceza alanının dışından sert şutu direğin üstünden az farkla avuta gitti.

28.dakikada yine Sarı-Lacivertlilerin geliştirdiği atakta, Muhammet Mevdudi’nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Serthat’ın uygun durumdaki şutunda top yan ağlara gitti.

41.dakikada Elmasbahçespor’un ani gelişen atağında ceza alanı dışında topla buluşan Mehmet’in zor pozisyondaki vuruşunu kalece Anıl direk dibinden çelerek mutlak bir gole izin vermedi ve devre golsüz kapandı.

İkinci yarıya taraftarının da desteğini alarak istekli ve hızlı başlayan Yenişehir Belediyespor, 49.dakikada Zafer’le yaptığı duvar pasında Serhat rakibinin müdahalesine rağmen topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

Golden sonra daha atak ve baskılı bir futbol ortaya koyan Sarı-Lacivertliler, rakibini önde tutarak savunmayı hata zorlayıp daha fazla pozisyonlar bulmaya başladı. Muhammet Mevdudi, Halil ve yine Serhat’la net fırsatları değerlendiremeyen Yenişehir Belediyespor, rakibine de fazla pozisyon üretmesine izin vermedi.

81.dakikada Elmasbahçespor’da sarı kartı bulunan Mehmet, rakibine sert girince ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Eksik kalan rakibinin üzerine gitmeye başlayan Yenişehir Belediyespor, 89.dakikada oyuna sonradan dahil olan Geycay mükemmel pasıyla buluşan günün başarılı ismi Serhat, iki savunma oyuncusunu da geçerek attığı golle maçın skorunu belirledi: 2-0.

Maç sonunda Sarı-Lacivertli futbolcular, haklı galibiyeti taraftarlarıyla ve soyunma odasında büyük coşku içinde kutladı.

Saha: Bağlarbaşı
Hakemler: Cihan Aydın 7, Onur Tanrıverdi 7, Kemal Elmas 7
Yenişehir Belediyespor: Anıl 7, Mehmetcan 7, İbrahim Bayrak 7, Mustafa 7, Volkan 7, İbrahim Çulgatay 7, Serhat 9, Erdal 7, Halil 7, Zafer 7 (Dk.71 Gencay 6), Muhammet Mevdudi 7
Elmasbahçespor: Samet 4, Yusuf 4, Emir 5, Özgür 3 (Dk.33 Melih 4), İsmail 5, Burak 5, Emrullah 4, Yücel 4, Mehmet 4, Hakkı 4 (Dk.68 Oğuzkan 3), Gökhan 5
Goller: Dk.49-89 Serhat
Kırmızı Kart: Dk.81 Mehmet (Elmasbahçe)

Editör: Haber Merkezi