Lig Bursa Halısaha liginde 32 takımın yer aldığı altın kupa 1.tur elemeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Müthiş mücadelelere sahne olan maçların tamamı maç anında Facebook üzerinden Lig Bursa sayfasından canlı olarak yayınlanıyor.

Şuana kadar oynanan maçlarda herkesi şaşırtan sürpriz bir sonuç çıkmadı henüz.

Ligi lider bitiren ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından Zeybek Oto ilk maçta Alacahırkayı 10'a 1 gibi farklı bir skorla geçince,rakibinin 2.maça çıkmamasıyla 3-0 hükmen kazanmış sayıldı ve kolay bir şekilde 2.tura yükselmiş oldu.

Ligin bir diğer favorilerinden Güven Oto Fren ise güçlü rakibi Fsm 1453 karşısında ilk maçı 3-1 kazanmanın vermiş olduğu avantajla rövanşı 2-1 kaybetmesine rağmen turu geçen taraf oldu.

Playoflara şüphesiz damga vuran takımlardan biri Balkangücü.Güçlü rakibi Fc Sens'i ilk maçta 12-3 gibi farklı bir skorla yenince rövanş maçına rakip takım çıkmadığı için 3-0 hükmen galip sayıldı ve kupayı ne kadar çok istediğini gösterdi.

Yine ligin flaş takımlarından ve usta ayaklardan oluşan Damlaspor rakibi 46 Gençliği kolay geçerek ikinci turda Gamena'nın rakibi oldu.

Komenspor rakibi Osmanlıgücünü iki maçtada devirerek tur atlarken,son finalist Yılmazlarsporu eleyen Varol Otonun rakibi oldu.

Korteks her iki maçta zorlansada Balıklısporu elerken,yine başa başa geçen mücadelede Mimar Sinan usta ayaklarıyla Greenwhite tasarımı eleyerek iddasını sürdürdü.

Her iki maçıda 5-4 kazanan Odea turizm,Karadenizgücünün fişini çekmiş oldu.

Huzur inşaat her ne kadar kupada iddalı olmuş olsada gücü Gamenaya yetmedi ve ilk turdan elenmek zorunda kaldı.

Süphesiz ki 2.turda en çok merak edilen maç,güçlü kadrosuyla Kazukuriyi eleyen Güler oto ile,Can otoyu beklenenin aksine çok kolay eleyen son şampiyon Meyra Perde arasında.

Sadece ilk maçları oynanan 1.tur maçlarında Volmer Volvo,Kareası 2-1,Çamlıca Gençlik,Brs Mutfağı 4-3,Papazçeşme,Bursa Dortmundu 8-6 ve Evcem Perde Seven up'ı 8-3 mağlup ederek rövanş maçları öncesi avantaj sağladı.

Her maçın final havasında geçtiği Altın kupayı kim kazanır bilmem ama şüphesizki izleyenler büyük bir keyif alıyor.Centilmenliğin ön planda olduğu Lig Bursada tüm takımlara şampiyonluk yolunda başarılar diliyoruz.

Lig Bursa Halısaha Ligi 3.sezon 1 Martta başlıyor.Hala kayıt yaptırmadıysanız ; 0507 825 85 50 - 0537 057 85 99 - 0538 720 01 63 

Editör: Haber Merkezi