2021-2022  sezonunu 45 gün önce açtıklarını belirten, Nilüfer Futbol Kulübü Başkanı Kemal Güler “26 futbolcumuzla şu anda antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Teknik kadromuzda Bursa'nın çok deneyimli hocalarından bir tanesi Hüseyin Ulusoy var. Yardımcısı yine o da çok değerli, çok tecrübeli Memduh Oruç. Kaleci antrenörümüz Gürkan Hoca ve altyapıdaki hocalarımızla beraber uyumlu bir şekilde 45 günlük kamp pozisyonunda burada antrenmanlarımızı yapıyoruz.” dedi.

15 futbolcu şehir dışından

Tesislerde 24 kişi kalabileceğini belirten başkan Güler “Oyuncularımızın yaklaşık 15 tanesi şehir dışından. Dolayısıyla onlar zaten ikamet etmek durumundalar. Ama biz antrenmanlarımızın çift olduğu durumlarda tamamen tesisimizde konaklayarak oyuncularımıza ligi hazırlamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar da yaklaşık 4 tane hazırlık maçı yaptık. Hepsinde de gayet olumlu gayet başarılı bir görüntü çizdi oyuncularımız. Tam transferi kapatmadık. Inşallah onları da tamamladıktan sonra lige hazır bir şekilde gireceğimizi umuyorum.” dedi.

Yeni sezonla ilgili federasyonun düşünceleri hakkında ise;  “Geçen seneki gibi böyle sıkışık bir program uygulanacak. Bunlarla ilgili toplantı olmadı ama bireysel olarak biz Ali Düşmez'le Federasyon Başkanı'yla birebir görüştük. 31 Ekim tarihinde ligimiz başlayacak. En fazla  10’lu gruplar alacak. Oradan birinciler play off oynamak vasıtasıyla 9 tane de takım çıkacak BAL ligine. Türkiye'de şu anda 260 tane BAL Ligi takımı var. Bu 269 tanesi mutlu sona ulaşabilecek.” dedi.

Oyuncularımızı profesyonel liglere verdik

Nilüfer FK 2021 Başkanı Kemal Güler “Baktığınız  zaman lige çıkamadığımız için başarılı olamadık diye düşünüyoruz. Ama öbür taraftan baktığımız zaman kısa bir ligde ve Şubat ayında yeni toplanan bir takımla son maça kadar mücadele ettik. Son maçın son dakikasında yediğimiz bu golle de umduğumuz yere çıkamadık maalesef ama bunun yanında bize mutluluk veren şey dört tane oyuncumuzu üst liglere verdik. Bir oyuncumuzu iki üst lige verdik Karacabeyspor'a. Hatta Kurtuluş'ta bir kardeşimizi verdik. Oynuyor şu anda. Bir oyuncumuzu İstanbul'da Modafet'e verdik. Bir oyuncumuz Karaman Belediyesi'nde bir oyuncumuz da Çatalca'da dört tane oyuncumuzu bu kısa dönemde profesyonel liglere verdik.  O da bizim için ayrı bir mutluluk oldu aslında.” dedi.

9 arkadaşımızla bir yükün altına girdik

Kısa orta, uzun vadede planlar hakkında başkan Güler; “Kısa vademiz bu sezon inşallah çok genç bir takım yaptık. genç ama tecrübeli, oyuncularımızın 14 tanesi profesyonel liglerden geldi. Dolayısıyla tecrübeli de bir kadro, enerjik bir kadro. Kısada düşündüğümüz zaman bu sezon hızlı bir şekilde bu ligi çıkmak. orta vadede üçüncü ligde birkaç sene vize geçirdikten sonra çünkü altyapımız şu anda bizim son derece iyi durumda. Tüm yaş gruplarında yarışmacı takımlarımız var. Dolayısıyla bu çocukları da geliştirerek her zaman dışarıdan oyuncu transferiyle değil kendi yetiştirdiğimiz öz kaynaklarımızla devam etmeyi düşünen bir takımız. Dolayısıyla eğer bunu başarabilirsek üçüncü lige çıkarsak birkaç sene orada durduktan sonra kendi öz kaynaklarımızla üst ligleri zorlamak için elimizden geleni yapacağız. Bunda da yönetici arkadaşlarımız gayet kendilerinden özveriyle bir şekilde çalışıyorlar. genç genellikle bir yönetim kurulu kadromuz var.  9 arkadaşımızla bir yükün altına girdik. Inşallah sezon sonuna kadar bunun altından başarıyla çıkarız. 2013 doğumlu yani 8 yaş grubundan 19 grubuna kadar tüm takımlarımız var. 

12 oyuncu profesyonel liglerde

"2013’te kurulan bir kulübüz biz. Bugüne kadar yaklaşık 12 tane oyuncumuzu profesyonel liglere verdik. Yani en büyük oyuncu da bunların içinde 2002 çocuklar. 2001’li bir oyuncumuz geçen sene vermiştik. Dolayısıyla biz her sene oyuncu çıkarmakla alakalı sıkıntı yaşamıyoruz. Bir önceki sezon oynanan sezonda iki bin U15 ve U16 takımımız ikisi de 18 maçta 18 galibiyetle grupların birinci bitirdiler. Bazı çocuklarımız hastalık sebebiyle U17’yi oynamadan bu sene direk U18’e çıkacaklar. Aynı kadroyla devam etmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Son olarak Nilüfer FK 2021 Başkanı Kemal Güler, “Bursa’da 8 tane Bölgesel Lig takımız var yeni sezonda onlara da başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi