Spora ve sporcuya yaptığı yatırımlarla marka şehir olma yolunda hedefine emin adımlarla ilerleyen Yıldırım Belediyesi, yaz döneminde de çocukları sporla buluşturmaya devam ediyor. Yıldırım’da 365 gün spor sloganıyla hareket ederek binlerce çocuğu yaz kış demeden spor yaptıran Yıldırım Belediyesi, yaz okulu ile çocukları futbolla buluşturacak. Dr. Sadık Ahmet Tesisleri’nde 12 Haziran’da başlayacak ilk dönemde, minik futbolcular toplamda 8 çalışma gününde 8 saat eğitim görecek.

SOSYAL VE EĞİTİM HAYATINA KATKI
Çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılma oranı ile okullardaki başarılarının doğru orantılı olduğunu dile getiren Başkan Edebali, "Spor çocuklarımızın sosyalleşmesi, kültür seviyesinin üst noktalara çekilmesine ve arkadaşlık bağlarının güçlenmesine de katkı sağlıyor. Ayrıca spor sayesinde tam donanımlı yetişecek sağlıklı nesiller bizi geleceğe taşıyacak en büyük gücümüz olacak” dedi.

Yıldırım Belediyesi Futbol Okulları’nı sadece çocukların futbol öğrenmesi için hayata geçirmediklerini de ifade eden Başkan Edebali, "Çocuklarımızın hem kendi yeteneklerini keşfetmelerini, hem de birlikte yaşama kültürüne alışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Çocukları yarışmacı olarak bir mücadelenin içine sokmadan yeteneklerini ortaya çıkararak, vatana millete hayırlı bireyler olmalarına katkı sağlıyoruz" şeklinde görüşlerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi