Yenişehir Belediyespor resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde; "Kamuoyuna duyuru. Hafta sonu oynanacak olan Yenişehir Belediyespor- Doğugücüspor müsabakasının ilçe güvenlik kurulu kararıyla rakip takım seyircisinin alınmayacağını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kardeş kulübümüz Doğugücüspor taraftarlarının maça gelmesinde herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Hatta gerekirse yanyana maç izleyebilecek kadar kendilerine güveniyoruz. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ilgili mercilerden talep ediyoruz."

Doğugücüspor resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde; "TARAFTAR YASAĞI!!! Hafta sonu oynayacağımız Yenişehir Belediye spor maçına Yenişehir emniyetinden engel var.  Doğugücü spor Yenişehir arasında dostluk ve kardeş kulüpler olmasına rağmen emniyetten taraftar yasağı kararı çıktı. Sezonun ilk devresi hiç bir olayın yaşanmamasına rağmen bu kararın sebebi ne. Haftaya Yenişehir ilçe standında oynayacağımız M.Kemalpaşa spor maçına ne gibi bir önlem alacak. Emniyet bu defa bahanesi ne olacak. 4 hafta sonra playofflarda iki kulüp karşılaşacak. İki kulübü birbirine kırdırmanın ne anlamı var. Buradan hem BASKF, hem İlçe güvenlik kuruluna ve Yenişehir emniyeti bu kararı kaldırmasını istiyoruz. Karar değişmez ise BASKF ile Yenişehir emniyeti 18 kişilik kadro çıkarıp Doğugücü spor adına bu müsabakayı oynaya bilir."

TARAFTARLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Yenişehir Belediyespor taraftar grubu maç öncesi, Doğugücüspor taraftar grubunu yemeğe davet edip maç öncesi dostluk mesajlarında bulundular.

Yenişehir Belediyespor Daltonlar taraftar grubu lideri Recep Kanoğlu maç öncesi yaptığı açıklamada: Hafta sonu oynayacağımız Doğu gücü spor kulübü maçı öncesi ilçe Güvenlik Kurulu'nun almış olduğu taraftar yasağını kınıyoruz. Hiçbir şekilde iki kardeş kulübün arasının açılmayacağına Temin ederiz. Bu karara rağmen hafta sonu oynanacak maçı karadereliler taraftar grubu ile aynı tribünü paylaşarak izleyeceğiz.Dostluk ve kardeşliğimizi buradan bir kez daha göstereceğiz davetimize icabet ettikleri içinde kendilerine teşekkür ederiz.

Karadereliler Taraftar grubu lideri Sedat Taşdemir yemekte yaptığı açıklamada; "Yenişehir Belediyespor taraftar grubu daltonlara davetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hafta oynayacağımız Yenişehir Belediyespor maçından önce dostluk ve kardeşliğimizi bir kez daha herkese göstermiş olduk."

Editör: Haber Merkezi