Güzelyalı Stadı’nda oynanan karşılaşmaya baskılı başlayan Demirtaşspor, girdiği birçok net fırsattan yararlanamasa da 32.dakikada Yücel’in ayağından gelen golle 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra  soyunma odasına galip gitmenin hesaplarını yapan Mavi-Beyazlılar, Özer ceza sahası içinde rakibini düşürünce hakem tarafından hem kırmızı kart hem de penaltı ile cezalandırıldı ve Burgazspor 40.dakikada penaltıdan bulduğu golle eşitliği yakaladı: 1-1.

Golün ardından 10 kişi ile mücadele eden  Demirtaşspor  45.dakikada Yücel ile soldan geliştirdiği atakla penaltı kazandı. Beyaz yuvarlakta topun başına geçen kaptan Hakkı zeminin azizliğine uğrayarak topu üstten dışarı gönderince takımlar soyunma odasına eşitlikle gitti.

Maçın ikinci yarısında rakip kalede geliştirdikleri ataklarla gol arayan Demirtaşspor, 55.dakikada kendi sahasından çıkarken kaptırdığı topu Burgazspor adına Emirhan güzel bir şutla değerlendirdi ve ev sahibi takım 2-1 öne geçti.

Geriye düştükten sonra teknik patron Cüneyt Çetin’in yaptığı taktik ve oyuncu değişiklikleri sonuç verdi ve Demirtaşspor, 88.dakikada Mustafa Başan’ın şık röveşata gölüyle skoru 2-2’ye getirdi.

Beraberliğin ardından sadece 2 dakika sonra ise günün başarılı ismi Yücel’in sağdan kullandığı köşe vuruşunda  ortada kalan topa Orhan’ın dokunuşuyla Mavi-Beyazlılar 3-2 öne geçti.

Uzatma bölümlerinde Burgazspor’un yoğun çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi ve Demirtaşspor zordu deplasmandan 3 puanla dönerek puanını 17’ye çıkarıp, liderin 1 puan gerisinde zirve takibini sürdürdü.

Editör: Haber Merkezi