Bursada Bugün TV'de M.Ali Ekmekçi'nin sunduğu, A Gazete Spor Yazarı Fatih Akkuş'un değerlendirmelerde bulunduğu Amatör Dünyası'nın konuğu 1326 Pınarbaşı Spor Kulübü teknik sorumlusu Polat Çalışkan oldu. Çalışkan, kulüp olarak çok zor bir dönemden geçtiklerini söyledi. Bütün Bursa takımlarının aynı dertle kavrulduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, "Profesyonel kulüpler sezon başında bütçe yapıyor ancak amatörler tahmini bütçe oluşturabiliyor. Yanıldıkları çok oluyor aksi olanlar zaten hedefe koşuyor. Diğerleri ise birbirlerine sarılmaya çalışıyor" dedi.

TOP BELEDİYEDE

Tesis, servis gibi birçok sorunla karşılaştıklarını söyleyen Polat Çalışkan, "Bize sunulan antrenman saatleri U16-17 takımlarında forma giyen oyuncularımız için son derece dezavantajlı. Çocuklar ertesi gün okul gideceği için de antrenmana katılmıyor.Servis imkanı sunulursa çocuklar ve bizim için gece geç saatlerde antrenman yapmalarının çok bir sorun olacağını sanmıyorum. Top belediyede" dedi.

BURSA KIYMET BİMİYOR

Ailelerin Bursa amatör kulüplerin altyapılarına güvenmediğini söyleyen Çalışkan, "Birçok olumsuzluk bu durumu tetikliyor. Anne ve babalar çocuklarının Bursaspor'da oynayabilme ihtimaline inanmıyor. Aslında bizlere bu noktada şans vermeliler. 20 yıldır Arabayatağı ile Hürriyet gibi Türkiye şampiyonu olmuş takımlardan Bursaspor altyapısına transfer olan hiç kimseyi tanımıyorum. Erzurum BBSpor ise tam 9 futbolcumuzu aldı. Erzurum'un müthiş bir futbol lobisi var.  Bursa'dan yetişen her oyuncunun aklında Bursaspor forması giymek vardır. Hiçbir baba Bursa varken ilk tercih başka vilayeti seçmez. Bursaspor'un diğer illerde ne kadar scout olduğunu bilmiyorum. Bursa kendi değerini bilmiyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi