Kulübün yeni sezondaki ana sponsoru Ori Sigorta, forma sponsoru Orjin Automotive, tekstil sponsoru Özay Group ve medikal sponsoru ise Respovent oldu.

Amatör spor kulüplerinin yöneticilerin omuzlarında taşındığına işaret eden Bursa Nilüfer Futbol Kulübü Başkanı Kemal Güler, profesyonel liglerde mücadele eden takımların dahi çok az sponsor bulabildiği bugünlerde Bursa’nın en güzide firmaların, kulüplerine destek vermelerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takımlarının, son 15 güne girilirken transferler ile birlikte Bursa’yı en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirten Başkan Güler, “İnşallah, buradan da 3. Lig’e çıkarak, Bursa’mıza yeni bir profesyonel takım kazandıracağız. Buna adım gibi eminim, bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Sponsor olan Ori Sigorta’ya, Orjin Automotive’e, Özay Group’a ve Respovent’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Ori Sigorta; Bursa’nın en büyük sigorta şirketlerinden bir tanesi, sağolsunlar bize ana sponsorlukta destek verdiler. Orjin Aoutomotive; Bursa Hasanağa’da oto yan sanayinin Bursa’daki öncü kuruluşlarından bir tanesi. Özay Group da, Bursa’mızda mobilya ve tekstil sektörümüzde çok değerli bir firmamız. Tesisimizin birçok eksiğini giderdiği için de bir kez daha teşekkür ediyorum. Respovent de, Bursa’da medikal sektörün en büyük firması. Daha önceki yıllarda da bize sponsor olmuştu, sağlık giderlerimizin tamamını karşılıyorlar.” dedi.

Bu anlaşmaların diğer kulüplere de ışık olmasını umut ettiğini kaydeden Başkan Güler, “Amatör kulüplerin desteğe ihtiyacı var. Amatör sporun mutlaka desteklenmesi gerekiyor. BAL, sadece harcama ligi. Geliri sıfır olan, federasyondan, maç yayını olmayan tek lig. Baktığınız zaman profesyonel ligden farksız durumu giderleri. Takımı biz bu sene şöyle planladık; takımımızın en büyük oyuncusu 1988 doğumlu, en küçük oyuncusu 2004 doğumlu. Belki de BAL’ın en genç takımını kurduk. Buna ek olarak da tecrübe olarak da yaklaşık 14 oyuncumuzu profesyonel liglerden döndürdük. Hem genciz, hem tecrübeliyiz. Dinamik bir kadro kurduk. Bu işi bitireceğimize gönülden inanıyorum.” diye konuştu.

BAL’ın daha önceki yıllarda daha büyük bir bölgeyi kapsadığına işaret eden Başkan Güler, “Pandemi sürecinde çok kısıtlanmıştı, sadece Bursa takımları vardı. Bu sene statü şöyle gelişti; Türkiye’de yaklaşık 250 BAL takımı var, 9 tane ayrı bölgeye böldüler, 9 ayrı bölgeyi de 3 ayru gruba böldüler. Gruplarımız ya 9’lu, ya 10’lu. 200 kilometreyi geçmeyen illeri bir araya getirmeye çalıştılar. Biz 6. Bölge 1. Grup’tayız. 4 Bursa, 5 tane İstanbul takımı var. 2. Bölge’de yine Bursa takımları var, orada da yine aynı durum var. Bazı arkadaşlar, İstanbul grubuna düştüğümüz çok için çok zor gibi düşünüyorlar, ben çok öyle düşünmüyorum çünkü Türkiye’deki amatör liglerin en iyisi Bursa’da. En iyi altyapılar Bursa’da. İstanbul grupları bizim için avantaj, ne kadar zor maçlar oynarsak sonraki final maçlarını aynı ölçüde geçebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Bursaspor ile her zaman bir arada olduklarını, Bursaspor’dan oyuncuların da takımlarında forma giydiğini söyleyen Başkan Güler, “Biz oyuncuların mümkün olduğunca önünü açmak istiyoruz. İnşallah bu sezon hem biz takım olarak başarılı olacağız, hem de oyuncularımız kendilerini göstererek üst liglere oyuncular vereceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi