Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(BAKF) Başkan Yardımcısı Selim Yolgeçen, amatör liglerdeki fikstür çekimlerinin bugün gerçekleştirildiğini hatırlattı. 245 takımla birlikte Bursa’da farklı yaş kategorilerinde 7 bin 500 müsabaka oynattıklarını açıklayan Yolgeçen, “Amacımız daha fazla gencin spor yapması. Ne kadar çok karşılaşma olursa, fiziksel gelişim de o anlamda yükseliyor” diye konuştu.

11 YILLIK HASRET BİTSİN

Bölgesel Amatör Lig’le(BAL) ilgili ciddi anlamda statü problemleri yaşandığını vurgulayan Selim Yolgeçen, “Bursa olarak 11 yıllık hasreti dindirmek ve 3’ncü Lig’e bir Bursa takımının çıkmasını istiyoruz. BAL statüsünün yanlış olduğunu düşünüyorum. 12 grubumuz, 155 takımımız var. Deplasmanlı amatör liginde takımlarımızın 3’ncü Lig şansı daha fazlaydı. Sönmez Filament, Mustafakemalpaşaspor ve Kestelspor bu ligde oynama şansına sahip olmuştu” açıklamasını yaptı.

BİRİNCİLİĞİN ARTISI YOK

11 yıldır Bursa takımlarının Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edemediğini kaydeden Yolgeçen, “Gruplarda 12 ya da 13 takımımız, 22-23 maç yapıyor. Birinci olan takımımız diğer gruptaki birinciyle oynaması gerekiyor. Kazanamazsa ikinci bir şansı daha var. O maçı da kazanamazsa eleniyor ve 1 yıllık emek çöpe gidiyor. 3’ncü Lig’den BAL’a dönen çok fazla sayıda futbolcu var” ifadelerini kullandı.

ANKARA ÇIKARMASI

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak gelecek haftaya Ankara’ya gideceklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Selim Yolgeçen, “ Başkanımız Osman Kılıç ile yönetim kuruluyla Gençlik Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilatı Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz olacak. Dosyalarımızı hazırladık, bu konularla ilgili çalışmalarımızı da kendilerine sunacağız. Bu konuyla ilgili de görüşlerimizi sunacağız. Bu değişim tüm paydaşlarımız için önem arz ediyor” dedi.

Kaynak. Bursasporx.com

Editör: Haber Merkezi