Türkiye'nin en büyük yerel internet portalı olan Bursada Bugün bünyesinde 94.2 frekansında faaliyet gösteren Radyo Bursada Bugün'de M.Ali Ekmekçi'nin sunduğu Spor Alemi'nin bu haftaki konuğu Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(BASKF) Başkanı Osman Kılıç oldu.

Bursa'daki amatör spor camiasına ilişkin istatistikleri paylaşayn Kılıç, şehir genelinde 236 futbol kulübü, 20 bin lisanslı sporcu ve bin 100 antrenörün yanı sıra önemli oranda görevlilerle kentin en güçlü sivil toplum örgütü olduğunu dile getirdi.

İSTİKRARLI BAŞARI

Futbolun profesyonel ve amatör olarak ikiye ayrıldığını vurgulayan Osman Kılıç, Bursa'nın özellikle amatör branşta önemli başarılarla kendisine öncü ve haklı bir yer edindiğini ifade ederken, "Yılda bin 100 amatör müsabaka oynatıyoruz. Futbolun çimentosu amatör futboldur. Süper Amatör'ün de kurucusu benim. Her yıl takımlarımız Türkiye finallerine gidiyor ve şampiyonluklar elde ediyor. Geçtiğimiz yıl U14-15-16-18 ve 19 yaş gruplarında Bursa ekiplerimiz finallere çıktı ve 3 takımımız Türkiye şampiyonu oldu" dedi.

ÜCRETLER ÇOK DÜŞÜK

Türkiye'de altyapıya önem verilmediğini vurgulayan Kılıç, "Elit Lig'ler sayesinde futbolumuz ciddi anlamda mesafe kaydetmiş durumda. En çok profesyonel sporcu Bursa'da var. Bu alanda Türkiye ortalamasının 3 katı büyüklüğünde bulunuyor.  Bursa, amatör futbol anlamında Türkiye'nin başkenti konumundadır. Tesis anlamında son dönemde gerçekleştirilen çalışmalara rağmen ise Bursa ülkenin en geri illerinden birisi durumunda. Kısıtlı imkanlarla çok şey yapıyoruz. En büyük problemimiz ise tesisler. Amatör karşılaşmalarda görevlilere ödenen ücretler de son derece yetersiz. Kimi zaman diliminde hakem kararları tartışılıyor. Ancak esas mesele bence hakem değil görüş ayrılıkları. Kaldı ki onlar amatör camianın en eğitimli insanları" dedi.

Editör: Haber Merkezi