İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesinde Fatih Mahallesinde bulunan ancak standart ölçülere uymadığından amatör maçlarda kullanılamayan, aynı zamanda kullanım ömrünü de yitirmiş olan futbol sahasını yenilemek için çalışmalara başladı. Spor Toto desteği ile soyunma odalarından idari binasına, aydınlatmalarına kadar her şeyi ile eksiksiz bir sentetik sahanın oluşturulacağı çalışmayı, Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi.

Burada bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Alanyurt Fatih Mahallemizdeyiz. Bugün burada muhtarlarımız, çalışma arkadaşlarımız, Alanyurt Spor Kulübümüzün temsilcileri, AK Partili yöneticilerimizle yapılan çalışmayı yerinde görmek istedik. Burada daha önce bir futbol sahamız vardı. Ancak şimdi sentetik yüzeyli bir çim saha, profesyonel bir saha yapılıyor. Tribünüyle, soyunma odalarıyla, idari binasıyla eksiksiz bir kompleks olacak” dedi.

2 MİLYON 800 BİN TL’LİK YATIRIM

Önemli bir yatırımın start aldığına da dikkat çeken Taban, “Alanyurt biliyorsunuz 50 bin nüfusa ulaşmış bir bölge. Bu nüfusun da her geçen yıl üzerine koyarak arttıran bir durumda. Dolayısıyla bireylere, vatandaşlara daha konforlu alanlar sunmak, daha nitelikli alanlar sunmak, özellikle gençlerimizin daha doğru alanlarda meşgul olabilmelerini sağlamak adına bizler de tesislerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Burada da Spor Toto desteği ile yeni profesyonel bir saha yapılıyor. 113x76 metre ebatlarında sentetik çim saha yapılacak. 400 seyirci kapasiteli tribünüyle birlikte soyunma odaları, hakem odaları ve idari binaları olacak. Burası daha önceki haliyle maç oynama standartlarına uymuyordu. Yeni haliyle maçlarımız oynanabilecek. Dolayısıyla sahamız bir miktar daha genişlemiş oluyor. Federasyonun standartlarında bir yapı yapılacak ve bu yapı 2 milyon 800 bin TL maliyetle hayat bulacak. Önemli bir yatırım. Tabi pek çok eksiğimiz var. Ancak bu yatırımları da yapmak zorundayız. Çünkü gençlerimizi doğru alanlara yönlendirmeliyiz. Spor yapmak isteyen gençlerimiz burada gelsinler Alanyurt Spor Kulübümüz var. Yöneticilerimiz gayretli şekilde gençlerimize sahip çıkıyor, çalışıyorlar. Yapılan bu çalışmayla da gerek antrenmanların yapılması gerek maçların oynanması adına fırsat doğmuş olacak” açıklamalarında bulundu.

6 AYDA TAMAMLANACAK

Taban, projenin tamamlanma süresinden de söz ederek şöyle konuştu: “Projemiz başladı. 6 ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu noktada Spor Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Süleyman Şahin Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. İnşallah bittiğini de görüp gençlerimizin antrenmanlarını burada izleyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi