ING Basketbol Kadınlar Süper Ligi’nin 15. Haftasında ligin tehlikeli bölgesinde bulunan iki takım Uludağ Basketbol ile Rize Belediyespor 14 Ocak Cumartesi günü Bursa’da karşı karşıya gelecek.

Devre arasında kadrosunu üç Amerikalı oyuncu ile güçlendiren Uludağ Basketbol, ikinci yarıdaki ilk galibiyetini alabilmek için cumartesi günü mücadele verecek. Channon Tiara Fluker, Chenhedy Nicole Carter ve Mikayla Denalı Pivec’i kadrosuna dahil eden yeşil beyazlılar, Hatay Büyükşehir Belediyespor karşısındaki oyunuyla umut vermişti.
Fluker ve Carter Hatay maçını 19’ar sayı ile tamamlarken, bir başka oyuncu Pivec ise 17 dakikada 5 sayı üretebilmişti. Cumartesi günü oynanacak mücadelede Uludağın Perileri ikinci yarının ilk galibiyetini alarak ligde yükselişe geçmek istiyor.

Ligin ilk yarısında Uludağ Basketbol müthiş heyecan ve çekişmenin yaşandığı maçta eksiklerine rağmen mücadeleyi 62-61 kazanmıştı. Uludağ Basketbol ligde 4 galibiyetle onbirinci sırada yer alırken, rakibi Rize Belediyespor ile 1 galibiyetle son sırada bulunuyor.

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi Salonu’nda saat 13.00’de başlayacak ve taraftarların ücretsiz olarak izleyebilecekleri maçı Mehmet Şahin, Sertan Kırklar ve Safa Halit Çakır hakem üçlüsü yönetecek. Mücadele TBF Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Editör: Haber Merkezi