TOFAŞ Spor Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Medyayla Sohbet Buluşması’nın ilki bugün gerçekleştirildi. 7 Ekim 2017 tarihinde başlayacak olan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi öncesi 2017-2018 Sezonu hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda Mavi Yeşilli kulübün Genel Menajeri Tolga Öngören, Başantrenörü Orhun Ene ve Reklam ve Pazarlama Sorumlusu Efe Şekerci, TOFAŞ Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı. 1 Ekim Pazar günü düzenleyecekleri açılış organizasyonuyla sezonu açacaklarını belirten Öngören, “Takımımızı ve yeni formalarımızı tanıtacağımız gece Harlem Wizards’ın gösteriyle basketbol severlerin ve özelikle çocukların hayatında güzel bir anı olarak kalacak” dedi.

Kulüp elçisi David Rivers’ın da katılacağı organizasyona büyün Bursalıları davet eden Tolga Öngören, "Basketbol Kenti Bursa mottosunun altını doldurmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 930 kombine satıldı, geçen sezon bu rakam 800'lerdeydi. Ancak, doluluk oranı bazında Türkiye'de 4'üncü sıradaydık. Bursalı basketseverlerin TOFAŞ Spor Salonu'na daha rahat gelebilmesi için ‘Basketbus’ uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu uygulama ile birlikte Esentepe ve Fatih Sultan Mehmet Bursaray istasyonlarından maç günleri kalkacak ulaşım araçlarıyla taraftarlarımız salona ücretsiz olarak gelebilecek. Lig ve Avrupa maçlarımızda taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

TOFAŞ Basketbol Takımı’nda  üçüncü yılına girdiğini belirten Başantrenör Orhun Ene ise şu ifadeleri kullandı; “Buraya gelirken de uzun süreli bir projenin altına imza atarak işe başladık. Geldikten sonra da bu sürecin her anında hem kulüp için hem şehir için basketbolun ne kadar önemli olduğunu, KOÇ grubunun, TOFAŞ’ın birebir anlamda spora verdiği değeri de yakından görmüş oldum. Sadece sportif anlamda değil, burada kalıcı anlamda da bir katkımız ve emeğimiz olması lazım. Buraya geldiğimiz ilk sezon bir alt ligde oynamaya mecbur kalmıştık ancak üçüncü sezonun başında da EuroCup’ta oynar hale geldik. Bunlardan daha iyisini de yapabileceğimizi biliyorum ama kolay bir yapı süreç değil. Ligde ve Avrupa’da başarılı olabilmek için tekrardan tecrübe kazanmaya ihtiyacımız var. Geçen yıl ligde bir nebze olsun bunu yaşadık. Bu gelişimi devam ettirmemiz lazım. Her zaman bu şehrin bir parçası olmaktan mutluluk duydum. Burada bulunduğum süre içerisinde fark yaratmak isterim. İnşallah bunu da geçen seneki sıçramamızı daha da yukarıya taşıyarak gerçekleştiririz. Doğru hamleler yapıp, altyapımızdan çıkan bu şehrin oyuncularını A Milli Takım’a taşımak, takımızı da ligde ve Avrupa’da daha iddialı bir konuma getirmek bu kulübün konumunu daha da güçlendirecektir. Geçmişte TOFAŞ’ın yaratmış olduğu atmosfere çok büyük özlemin olduğunu biliyorum. İnşallah o günleri hep beraber başka bir yoldan, daha sağlam basarak, daha kalıcı bir şekilde startını vermiş oluruz.”

Editör: Haber Merkezi