Ligin 15. Haftasında evinde başkent temsilcisi Türk Telekom’u konuk eden TOFAŞ karşılaşmaya; Berk Uğurlu, Tomislav Zubcic, Tarık Phillip, Jeremy Simmons, Berkan Durmaz beşiyle başladı. 

Oyun iki taraf için de sert ataklarla başladı. Bu sert ataklarına lehine çeviren takım TOFAŞ, pota altında Tomislav Zubcic ile iyi bir savunma örneği de gösterdi.

Sahada baskın bir görünüm çizmesine rağmen dış atışlardaki başarısızlık TOFAŞ’ın iki hücumdan da boş dönmesine neden oldu. 

Akoon Purcell ve Semaj Christion’dan gelen 3 sayılık basketler eriyen farkı yeniden açtı ve ilk periyodu TOFAŞ 9 sayı önce tamamlayan taraf oldu. (23-14)

İkinci çeyrek Hakan Demir’in öğrencileri için top kayıpları ve boş hücumlarla geçti. Ev sahibi takımın bu dezavantajını lehine çeviren Türk Telekom geriden gelerek farkı eritti ve ilk kez öne geçti. (31-32)

Tomislav Zubcic ve Jeremy Simmons’un boyalı alanda bulduğu sayılarla yeniden üstünlüğü ele alan Bursa ekibi soyunma odasına 4 sayı önde gitti. (38-34)

Üçüncü çeyreğe Berkan Durmaz ile hızlı başlayan TOFAŞ, art arda gelen top kayıplarının ardından yine Berkan Durmaz-Berk Uğurlu ikisilinde elde ettiği sayılarla üstünlüğünü korumuş oldu. (44-36)

İkinci yarının ilk 5 dakikasında yalnızca 4 sayı kaydeden Türk Telekom'un kaybettiği topu Zubcic kaptı ve pota altında hızlı hücumda farkı çift hanelere çıkardı. (48-36)

Saha dağılımını savunma üzerine kuran TOFAŞ oldukça sert geçen üçüncü çeyreği de 18 sayı farkla önde kapattı. (64-46)

Karşılaşmanın son çeyreğine rahat giren Bursa temsilcisi bu periyodu da genelini üstün performansla devam ettirdi. Maçın genelini üstün geçiren TOFAŞ karşılaşmadan 14 sayı farkla galip ayrıldı. (78-64)

SALON: TOFAŞ Spor Salonu

1.    Periyot: 23-14
2.    Periyot: 38-34 (İlk Yarı Sonucu)
3.    Periyot: 64-46
4.    Periyot: 78-64 (Maç Sonucu)

TOFAŞ: Tomislav Zubcic, Berkan Durmaz, Berk Uğurlu, Jeremy Simmons, Tarık Phillip, Akoon Purcell, Berke Büyüktuncel ,  Semaj Christon , Batın Tuna , Alihan Demir, Ömer Yavaş , Muhsin Yaşar 

TÜRK TELEKOM: Nick Johnson, Muhammed Baygül, Sam Dekker, Kyle Wiltjer, Michael Eric, Erdi Gülaslan, Can Korkmaz, Samet Geyik, Batuhan Acar, Göktuğ Baş, Burak Gözeneli. 
 

HAKEMLER:  Emin Moğulkoç, Fatih Arslanoğlu, Ayşe Nur Yazıcıoğlu.

Editör: Haber Merkezi