2016-2017 sezonunda Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek olan TOFAŞ sezon açılışını maçlarına ev sahipliği yapacağı TOFAŞ Spor Salonu'nda 5 bin Bursalı basketbolseverin katılımıyla gerçekleştirdiği geceyle gerçekleştirdi.

İlk olarak Litvanya'dan gelen Zalgiris dansçılarının gösterisiyle başlayan gece daha sonra Actionteam'in smaç performansıyla devam etti. Daha sonra TOFAŞ Spor Kulübü'nün yeni sezonla birlikte kullanacağı yeni logo ve formalar görsel bir şovla tanıtıldı. Ardından sırasıyla Mavi Beyazlı takımın oyuncuları ve teknik ekibi anons edildi.

Gecede ilk olarak tecrübeli antrenör Orhun Ene konuşurken, Bursa'da çok güzel bir ortamın olduğunu ve yeni sezonun hayırlı olmasını diledi. Ene daha sonra kısa bir süre önce hayata gözlerini yuman Mustafa Koç'la ilgili bir anısını paylaşırken, ''Kendisiyle anlaşmadan önce bir araya gelmiştim. TOFAŞ'ın başarılı olmasını yürekten diliyordu. Kendisine kupayı beraber kaldıracağız sözünü vermiştik ama maalesef kendisini erken bir yaşta kaybettik ama biz sözümüzü tuttuk ve tutacağız. TOFAŞ'ı başarılara taşıyacağız'' diye konuştuk.
 
Yeni sezonla beraber TOFAŞ Spor Kulübü başkanı olarak da görev alacak olan TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu konuşmasına Bursa'yı basketbol şehri yapacağız diye başlarken, Mustafa V. Koç Spor Salonu ve TOFAŞ Spor Salonu'yla beraber tesisleşme anlamında Türkiye'nin sayılı kulüplerinden biri olduklarının altını çizdi. Yeni sezonun hayırlı olmasını dilerken desteklerinden dolayı Koç Ailesine ve Bursa halkına teşekkür etti.
 
Konuşmalarının yapılmasının ardından Türk müziğinin sevilen gruplarından Gripin sahneye çıkarak sevilen şarkılarını Bursalı basketbolseverlerle beraber seslendirdi. TOFAŞ yeni sezonu muhteşem bir geceyle açarken Bursa halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Mavi Beyazlılar hafta sonu başlayacak olan Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında 8 Ekim Cumartesi günü saat 19.00'da Volkswagen Arena'da Darüşşafaka Doğuş'a konuk olacak.
Editör: Haber Merkezi