Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun ardından play-off’ta da yoluna doludizgin devam eden TOFAŞ, yarı final serisi ikinci maçında 29 Mayıs Salı günü (yarın) Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek. Saha avantajıyla başladığı serinin ilk maçında Mavi Beyazlı rakibini 91-63’lük skorla mağlup eden Bursa ekibi, taraftarının desteğiyle ikinci maçı da kazanarak tur için büyük avantaj elde etmek isterken, Mavi Yeşillilerde sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Ivan Paunic dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda saat 20.45’te başlayacak karşılaşma ve beIN SPORTS HD 3’ten canlı yayınlanacak. Müsabakayı Emin Moğolkoç, Fatih Arslanoğlu, Mehmet Karabilecen hakem üçlüsü yönetecek.

ANADOLU EFES’LE 87. RANDEVU

TOFAŞ ile Anadolu Efes, play-off yarı finali serisi ilk maçıyla birlikte tarihinde 87. kez kozlarını paylaşacak. İki takım arasında daha önce oynanan 86 karşılaşmada Bursa temsilcisi, 22 kez gülen taraf olurken; Mavi Beyazlı rakibine 64 kez mağlup oldu. Anadolu Efes ile ligin ilk yarısında evinde oynadığı karşılaşmayı 80-69 kazanan TOFAŞ Basketbol Takımı, deplasmandaki maçı ise 87-79 kaybetmişti. İstanbul temsilcisiyle PTT Erkekler Türkiye Kupası finalinde de karşı karşıya gelen TOFAŞ, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 78-61 mağlup ayrılarak kupayı rakibine kaptırmıştı. İki takım arasında oynanan serinin ilk maçı ise 91-63 TOFAŞ’ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

PLAY-OFF YARI FİNAL STATÜSÜ

Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinde üç galibiyete ulaşan taraf adını finale yazdıracak. Ev sahibi avantajıyla başladığı serinin ilk maçını 91-63 kazanarak 1-0 öne geçen TOFAŞ, serinin ikinci maçını da 29 Mayıs Salı günü saat 20.45’te evinde oynayacak. Seri, üçüncü maç ile birlikte İstanbul’a taşınacak ve 31 Mayıs Perşembe günü saat 20.45’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma sonrası gerekmesi halinde serinin dördüncü maç da 2 Haziran Cumartesi günü saat 18.15’te aynı salonda oynanacak. Seride eşitlik halinde; final niteliğindeki beşinci maç ise 4 Haziran Pazartesi saat 20.45’te Bursa’da yapılacak.

HER BİLET BİR UMUT

TOFAŞ Basketbol Takımı’nın iç saha maçlarında oynayacağı maçlar için satılacak her bilet, otizmli çocukların basketbol hayalleri için bir umut olmaya devam ediyor. 2017-2018 Sezonu boyunca TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak tüm maçlarda geçerli olacak organizasyon kapsamında TOFAŞ-Anadolu Efes maçında satılacak biletlerden elde edilecek gelirlerin bir bölümü de Renk Otizm Vakfı ile birlikte kulüp tarafından önümüzdeki yıl oluşturulması planlanan Otizmli Çocuklar Basketbol Takımı'nın temellerini atacak. Maç günü bilet satışları ise saat 13.30 itibarıyla salon gişesinden satışa çıkarılacak.

İlk yarı final karşılaşmalarında ev sahibi olmanın avantajını kullanmak isteyen Tofaş için tribündeki yerini al, takımını galibiyete taşı!

Bilet fiyatları şu şekilde;

Çekme Tribün - 50.00 TL
304-305-306-307-308-309, 202-203-204-205 No’lu Tribünler - 40 TL
Normal Tribün - 25.00 TL
Öğrenci Tribünü (105-106 No’lu tribünler) - 15 TL
Rakip Tribün - 40.00 TL

•    2017/2018 Sezonu kombine biletleri; TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak tüm play-off maçlarında geçerlidir.

‘BASKETBUS’ İLE HAYDİ MAÇA!

Basketbol severleri ücretsiz olarak BursaRay’ın Organize Sanayi ve Nilüfer istasyonlarından TOFAŞ Spor Salonu’na taşıyan Basketbus; taraftarların daha rahat bir şekilde salona ulaşımını sağlıyor. Özel olarak tasarlanan otobüsler, 2017-2018 sezonu boyunca TOFAŞ’ın her iç saha maçı öncesi ve sonrasında Mavi Yeşilli taraftarlara hizmet veriyor. Basketbus, Anadolu Efes play-off yarı final karşılaşması öncesi ilk seferlerini saat 19.00’da gerçekleştirecek.

BASKETBUS NEDİR?

Basketbus; BursaRay’ın Organize Sanayi ve Nilüfer istasyonlarından TOFAŞ Spor Salonu’na ücretsiz ring yaparak taraftarların ulaşımını sağlayacak.

HAREKET SAATLERİ?

TOFAŞ Basketbol Takımı’nın her iç saha maçından 2 saat önce ilk seferini belirlenen istasyonlardan gerçekleştirir. Saat başı ve buçuklarda olmak üzere maç saatine kadar 4 sefer ile istasyon-salon arası ring seferi yapar. Karşılaşmanın ardından da 2 sefer ile yine TOFAŞ Spor Salonu-BursaRay istasyonları arası ücretsiz ulaşım sağlar.

Editör: Haber Merkezi