Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasında TOFAŞ, ligin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe'yi yarın konuk edecek.

Ligde geçen hafta Trabzonspor Medical Park'a mağlup olarak üst üste 4. yenilgisini yaşayan 13. sıradaki TOFAŞ, son haftaların formda takımı Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Bursa temsilcisi, ligin ilk haftasında Muratbey Uşak'a mağlup olduktan sonra 7 maçlık galibiyet serisi yakalayan sarı-lacivertli ekibi yenerek üst sıralara tırmanmak istiyor.

İki takım arasında ligde oynanan son 10 karşılaşmanın 7'sini Fenerbahçe kazanırken, 3 maçta da TOFAŞ sahadan üstün ayrıldı. 

Ligde 538 sayıyla potasında en az sayı gören takım olan Fenerbahçe, maç başına da rakiplerine karşı ortalama 80,5 sayı üretti.

Bursa temsilcisi ise maç başına rakiplerine karşı 82 sayı ortalaması yakalarken, potasında da ortalama 81,6 sayıya engel olamadı.

TOFAŞ-Fenerbahçe maçı, TOFAŞ Spor Salonu'nda saat 17.00'de başlayacak.

Çok güzel bir maç olacak
TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başından bu yana iyi mücadele ettiklerini ama bunu skora yansıtamadıklarını söyledi. Maçlarda müdafaa ve sertlik konusunda seviyeyi artırmaları gerektiğini vurgulayan Öngören, şöyle konuştu:

"Bu konuda iyi işler yapamadığımız zaman istatistik anlamında da top kaybı ve hücum ribaundu konusunda da sıkıntılarımız oluyor. Müdafaa anlamında reaksiyon verdiğimiz zaman ve rakibin verdiği hücum ribaundlarını kontrol ettiğimizde, maçlardan galip gelme alışkanlığını da kazanacağız. Bu kriterlerin sadece bir maçta değil tüm sezona yayarak yapılması gerektiğinin de bilincindeyiz."

Yarın Fenerbahçe'ye karşı zor bir maça çıkacaklarını vurgulayan Öngören, şunları kaydetti:

"Ligde kolay maç yok. Fenerbahçe maçı için bütün biletler satılmış durumda. Çok güzel bir maç olacak. Fenerbahçe maçında bahsettiğim kriterlerin hepsine dikkat ederek çıkışa geçmeyi planlıyoruz. Bu maçları, bir maç gibi düşünmemek, bir seri yakalamak lazım. Bu problemleri çözüp seri yakalayarak sezon sonuna kadar da böyle gitmek istiyoruz. Fenerbahçe, Avrupa'nın en iyi takımlarından biri. İki gün önce Real Madrid'i yendiler. Kadro derinliği ve kalitesi olan bir ekip. Çok iyi bir teknik ekip ve müthiş bir taraftar desteği var. Zor bir maç bizim için. Onlarla nerede oynadığınızın bir önemi yok. Biz de özellikle ritm bulduğumuzda, müdafaayı da sahaya yansıttığımızda tehlikeli olabiliyoruz. Dolu bir salonda oynayacağız."

Editör: Haber Merkezi