Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan TOFAŞ, aldığı 31 galibiyetle normal sezonu lider tamamlarken Play-Off Çeyrek Final turunda rakibi normal sezonu sekizinci sırada tamamlayan Afyon Belediyespor oldu.
 
İki takım bu sezon biri Federasyon Kupası olmak üzere üç maçta karşı karşıya geldi. Sezon öncesinde Federasyon Kupası Final Grubu maçında TOFAŞ rakibini 89-66 mağlup etti. Ligin ilk yarısında Bursa'da oynanan maçı da Kırmızı Beyazlılar 89-65 kazanmıştı. TOFAŞ ve Afyon Belediyespor takımlarının son karşılaşmasında da Bursa temsilcisi 90-55 mağlup etti.
 
Play-off turlarının tamamında saha avantajını elinde bulunduran TOFAŞ, 12 Mayıs Perşembe günü saat 19.00'da ilk maçını ve 14 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de de ikinci maçını Bursa'da TOFAŞ Spor Salonu'nda oynadıktan sonra seri 17 Mayıs Salı günü saat  19.00'da oynanacak maçla Afyon'a taşınacak. Grandbetting Statüye göre üç galibiyete ulaşan takım adını bir üst tura yazdıracak.
 
TOFAŞ bu turu geçmesi halinde bir sonraki turda Gediz Üniversitesi-Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol serisinin galibiyle eşleşecek.
 
Play-Off Çeyrek Final turunda eşleşmeler şu şekilde;
 
TOFAŞ-Afyon Belediyespor
Acıbadem Üniversitesi-Socar Spor
Sinpaş Denizli Basket-Best Balıkesir
Gediz Üniversitesi-Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol
 
Editör: Haber Merkezi