Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak olan Basketbol Gençler Ligi’nde (BGL) gruplar belli oldu. İstanbul Yeşilköy'deki Polat Rennaisance Otel'de gerçekleştirilen toplantıda TBF yetkilileri kulüpleri bilgilendirirken, BGL Koordinatörlüğü görevine Gökhan Sunter’in getirildiği açıklandı. Sunter’in yaptığı sunumda bu sezon uygulamaya konulacak Basketbol Gençler Ligi’nde takımların 2000 ve 2001 doğumlu oyunculardan kurulu olacağı, 1999 doğumlu en fazla üç oyuncunun da kontenjandan yararlanabileceği açıklandı. Kadrolarında yabancı oyunculara yer veremeyecek olan takımların ayrıca BGL’de oynayan oyuncuları U18 takımları ile yerel liglerde oynatamayacağı bildirildi.

SEZON 29 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Basketbol Gençler Ligi’nde sezonu 29 Eylül’de başlayacak. İki devreli maçlar sonunda her gruptan ilk 6 takım turu geçecek ve 12 takımlı yeni grup oluşacak, takımlar ilk gruptaki takımlarla karşılaşmayacak. İlk 8 takım play off’lara kalacak, iki maç kazananlar ise Final Four’a adını yazdıracak. Gruplar; takımların TBF 2016-2017 sezonu U18 Erkekler AA Türkiye Şampiyonası’na katılım durumu, sıralamaları, katılım sayıları ve kulüplerin coğrafi konumları dikkate alınarak belirlenirken, TOFAŞ; Basketbol Gençler Ligi’nde Anadolu Efes, Darüşşafaka Basketbol, Beşiktaş Sompo Japan, İstanbul Büyükşehir Belediye, Eskişehir Basket, Yeşilgiresun Belediye, Gaziantep Basketbol, TED Ankara Kolejliler ve Gelişim Koleji’yle birlikte A Grubu’nda yer alıyor.

BGL’de gruplar şu şekilde oluştu;

A GRUBU: Anadolu Efes, Darüşşafaka Basketbol, TOFAŞ, Beşiktaş Sompo Japan, İstanbul BŞB, Eskişehir Basket, Yeşilgiresun Belediye, Gaziantep Basketbol, TED Ankara Kolejliler, Gelişim Koleji.

B GRUBU: Banvit, Fenerbahçe, Pınar Karşıyaka, Sakarya BŞB, Demir İnşaat Büyükçekmece, Galatasaray Odeabank, Muratbey Uşak, Trabzonspor, Türk Telekom, Bahçeşehir Koleji.

Editör: Haber Merkezi