Basketbol Gençler Ligi (BGL) play-off çeyrek final ikinci maçında TOFAŞ, Anadolu Efes’e konuk oldu. Ahmet Cömert Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya Eray Durmayaz, Mete Tekçevik, Emirhan Merdin, Batın Tuna, Ömer Yavaş beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, rakibin sayılarına Ömer Yavaş, Berkcan Keskindemir, Eray Durmayaz ve Emirhan Merdin ile karşılık vererek 5. dakikada 11-12 öne geçse de ilk periyot 24-15 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci çeyreğe 7-0’lık seriyle başlayan Anadolu Efes karşısında 31-15 geriye düşen Bursa temsilcisi, farkın açılmasını önleyemedi. 15. Dakika 44-21’lik skorla geçilirken, Berkcan Keskindemir, Emirhan Merdin ve Ömer Yavaş’ın basketleriyle arayı kapatmaya çalışan TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, soyunma odasına 53-38 geride girdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında Ömer Yavaş, Emirhan Merdin ve Berkan Aksu’nun elinden sayılar bulan konuk takım, Ata Can Atsüren’in üçlüğü sonrası Mustafa Buğra Atasoy’un turnike basketiyle 26. dakikada durumu 62-49’a getirdi ancak bu dakikadan sonra fark yeniden açıldı.

Son çeyreğe 73-51 geride başlayan TOFAŞ, parkeden 89-59‘luk skorla mağlup ayrıldı.

Anadolu Efes karşısında Mavi Yeşilli ekipte Emirhan Merdin 17 sayıyla oynarken; Berkcan Keskindemir 13 sayı ve Ömer Yavaş ise 10 sayı üretti.

Rakibiyle Bursa’da oynadığı maçı 63-96 kaybeden TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, serinin ikinci maçından da yenilgiyle ayrılınca Dörtlü Final öncesi sezonu noktaladı. BGL Dörtlü Final organizasyonu 10-11 Mayıs tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi