7Days EuroCup B Grubu 1. hafta maçında TOFAŞ, Limoges CSP’yi konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Tarik Phillip, Muhaymin Mustafa, Matt Lojeski, DJ White, Devin Williams beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Muhaymin’in üçlüğüyle buldu. Devin Williams, Matt Lojeski ve Tarik Phillip’in sayılarıyla 5. dakika içinde 15-7 üstünlük sağlayan Bursa ekibi, Matt Lojeski, Muhaymin Mustafa ve Tarik Phillip ile skor bulmaya devam etti ve ilk çeyreği 25-15 üstün kapattı.

İkinci periyodun başında da DJ White, Berk Uğurlu ve Muhaymin’in sayılarıyla farkı artıran (32-18) TOFAŞ Basketbol Takımı, rakibe verdiği 7-0’lık seriye Devin Williams ile son vererek DJ White, Tarik Phillip ve Devin’in skor katkısıyla devreye 42-33 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte ilk sayısını Matt Lojeski’nin elinden bulan TOFAŞ, Tarik Phillip’in üçlüğü ve Berkan Durmaz’ın pota altı basketi sonrası Limoges’in sayılarına engel olamayınca 24.30’da fark 6’ya indi: 50-44. DJ White, Muhsin Yaşar, Matt Lojeski, Muhaymin ve Tarik’in basketleriyle arayı yeniden açan Mavi Yeşilliler, son çeyreğe girerken skoru 65-49 yaptı.

Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü periyotta Muhaymin Mustafa, DJ White ve Devin Williams basketleriyle 35. dakikada durumu 74-55’e getirirken, kalan sürede de DJ White’ın elinden üst üste sayılar bulan TOFAŞ, parkeden 84-71 galip ayrıldı.

Limoges CSP karşısında TOFAŞ’ta DJ White 19 sayıyla takımın en skorer ismi olurken; Tarik Phillip 17 sayı-10 ribaund-7 asist ile double-double yaptı. Matt Lojeski 15 sayı; Devin Williams 13 sayı; Muhaymin Mustafa 12 sayıyla maçı çift hanelerde tamamladı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days Eurocup 2. haftasında 8 Ekim 2019 tarihinde deplasmanda Partizan NIS ile karşılaşacak. Mavi Yeşilliler, Basketbol Süper Ligi’nde ise 5 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de Sigortam Net İTÜ ile kozlarını paylaşacak.

Editör: Haber Merkezi