Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 13. hafta mücadelesinde Demir İnşaat Büyükçekmece’yi konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Barış Ermiş, Sammy Mejia, Tony Crocker, Raymar Morgan, Josh Owens beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk dakikalarda Walker ve Wright'ın üçlüklerine Josh Owens'ın pota altından kaydettiği sayılarla karşılık verdi. Barış Ermiş'in sayılarına rağmen 5. dakikayı 10-14 geride geçen Bursa temsilcisi, dış atışlardan etkili olan rakibi karşısında Owens ve Kenny Kadji ile skor bulsa da ilk çeyreği 18-26 geride kapattı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyodun başında Büyükçekmece, Simpson ve Wright'ın sayılarıyla farkı 13'e (20-33) çıkarırken, TOFAŞ; Tony Crocker, Barış Ermiş ve Kenny Kadji'nin elinden bulduğu basketlerle aranın açılmasına izin vermedi. Pierria Henry'nin üçlüğü sonrası Tony Crocker'ın kaydettiği sayılarla 19. dakikada durumu 38-39'a getiren TOFAŞ Basketbol Takımı, soyunma odasına 40-42 geride girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında Pierria Henry'nin sayılarıyla takibini sürdüren Orhun Ene'nin öğrencileri, kaptan Mejia'nın üç sayılık basketi sonrası Josh Owens'ın smacıyla 24. dakikada 50-49 üstünlüğü sağladı. Henry, Mejia ve Crocker ile skor üretmeye devam eden ev sahibi ekip, Barış Ermiş'im üçlüğü sonrası Tony Crocker'ın turnikesiyle 15-0'lık seri yakalayıp 27. dakikada farkı 13'e çıkardı: 65-52. Konuk ekip kalan bölümde Wright ve Walker ile sayılar bulsa da TOFAŞ, son çeyreğe Tony Crocker, Sammy Mejia ve Caner Topaloğlu'nun basketleriyle 69-61 üstün girdi.

Dördüncü çeyreğe Henry'nin basketiyle başlayarak farkı 10'a çıkaran Bursa temsilcisi, Kairys, Oğulcan Baykan ve Stojanovski'nin sayılarına engel olamayınca bitime 7.36 kala skora denge geldi: 71-71. Kaptan Mejia'nın elinden bulduğu sayılarla nefes alan TOFAŞ, Tony Crocker, Pierria Henry ve Kenny Kadji'nin basketleriyle son 4.12'ye 82-75 önde girdi. Son bölümde Wright, Simpson ve Walker’ın sayıları bitime 1.10 kala durumu 84-82’ye getirse de TOFAŞ Basketbol Takımı, Henry, Owens ve Crocker’ın sayıları skoru belirledi. Parkeden 92-86 galip ayrılan TOFAŞ, 2017 yılını mutlu kapatarak bu sezon ki 11. galibiyetini elde etti.

Büyükçekmece karşısında TOFAŞ’ta Pierria Henry 21 sayı, 3 ribaunt, 7 asist; Tony Crocker 18 sayı, 2 ribaunt, 3 asist; Josh Owens 14 sayı, 7 ribaunt, 1 asist; Sammy Mejia 13 sayı, 4 ribaunt, 6 asist, Kenny Kadji 12 sayı, 4 ribaunt, 1 asist ve Barış Ermiş de 10 sayı, 1 ribaunt, 5 asistle oynadı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 14. haftasında 6 Ocak 2018 tarihinde deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Hayri Gür Spor Salonu’ndaki maç saat 13.00’te başlayacak.

BARIŞ ERMİŞ 2 BİN 500 SAYI BARAJINI AŞTI

TOFAŞ’ın tecrübeli oyun kurucusu Barış Ermiş, Büyükçekmece karşısında kaydettiği sayılarla kariyerinde lig tarihinde 2 bin 500 sayı barajını geride bıraktı. Karşılaşma öncesi bu rekoru kırmak için sadece 6 sayıya ihtiyacı olan tecrübeli basketbolcu, attığı 10 sayıyla önemli başarıya imza attı.

FIAT ŞANSLI KÖŞE'DE AİLECE BASKETBOL KEYFİ
TOFAŞ Spor Kulübü’nün yeni etkinliklerinden biri olan ‘FIAT Şanslı Köşe’nin Büyükçekmece maçındaki misafirleri; Zenit maçında şanslı kurayı kazanan Doruk Can Aydın ile annesi Sevinç Aydın ve babası Cem Aydın oldu. Karşılaşmayı özel olarak hazırlanan koltukta izleme imkanı yakalayan Aydın ailesine karşılaşmanın devre arasında ise Palivor Çiftliği’nin hazırladığı özel ikramlar sunuldu. Gerçekleştirilen yeni çekilişin kazananı 82 bin 775 numarasıyla Muhammed Çelik oldu. Çelik, 13 Ocak 2018 tarihinde Bursa’da oynanacak TOFAŞ-Yeşilgiresun Belediyespor maçını dilediği bir kişiyle birlikte FIAT Şanslı Köşe’de izleme imkanı yakaladı.

Editör: Haber Merkezi