TOFAŞ karşılaşmaya; Berk uğurlu, Tarık Phillip, Berkan durmaz, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons beşiyle başladı.

8-0’lık seriyle maça başlayan Darüşşafaka Tekfen’e karşı ev sahibi takım ilk sayılarını Tomislav Zubcic ile buldu. Zubcic ve Tarık ile atik bir oyun çizen lacivert beyazlılar kısa sürede geriden gelerek beraberliğe ulaştı. (13-13) 

Pota altını Jeremy Simmons ile domine eden Bursa ekibi ilk çeyreği Christion’ın üçlüğü ile noktaladı. (27-20)

TOFAŞ ikinci periyoda Tomislav Zubcic’in peş peşe bulduğu 3 sayılık isabetlerle hızlı başladı. Ve farkı çift hanelere taşıdı. (35-22)

Rakibine Andrew Andrews ile üstünlük sağlamaya çalışan Daçka geriden gelerek bu kez öne geçen taraf oldu. Pota altını özellikle Grant Jerrett ve Ryan Luther ikilisiyle iyi kullanan Darüşşafaka Tekfen ikinci çeyreği 85 gibi iyi bir yüzdeyle tamamladı. 

İkinci çeyrekte Semaj Christon art arda aldığı sportmenlik dışı faul ile oyun dışı kaldı.

Ryan Luther ile hem pota altını hem de yayın gerisini iyi kullanan İstanbul temsilcisi yeniden öne geçme fırsatı yakaladı. (47-48)

Çeyreğin bitimine 4 saniye kala sert bir faulle karşı karşıya kalan Akoon Purcell 3 serbest atış kullandı ve TOFAŞ soyunma odasına 2 sayılık üstünlük ile giden taraf oldu. (50-48)

İlk yarıdaki etkinliğini ikinci yarıda da gösteren Zubcic farkı yeniden çift hanelere taşıdı. (67-57)

3. çeyreğin daha başında faul problemine giren konuk ekipte Berk Demir aldığı teknik faul sonrası 5 faulle oyun dışı kalan ikinci isim oldu. 

3. periyodun sonlarına doğru sahanın iki yanına da hakim olan TOFAŞ son çeyreğe 20 sayılık üstünlükle başlama avantajına sahip oldu. (81-61)

Karşılaşmanın son çeyreğinde de sert fauller etkisini sürdürürken, Darüşşafaka Tekfen'de Berk Demir'in ardından Doğuz Özdemiroğlu'da 5 faulle oyun dışı kaldı. 

Oldukça çekişmeli geçen son çeyrekten TOFAŞ galibiyete ulaşan taraf oldu.

1.Periyot; 27-20
2. Periyot;  50-48 (ilk Yarı Sonucu)
3. Periyot; 81-61
4. Periyot;  101-89 (Maç Sonucu)


TOFAŞ; Berk Uğurlu 9, Tarık Phillip 14, Berkan Durmaz 13, Tomislav Zubcic 21, Jeremy Simmons 13, Akoon Purcell 19, Semaj Cihriston 5, Muhsin Yaşar 7.

DARÜŞŞAFAKA TEKFEN; Josh Maggette 5, Berk Demir , Andrew Andrews 21, Jamar Gulley 6, Grant Jerrett 18, Erkan Veyseloğlu 4, Eray Akyüz 6, Ryan Luther 14, Doğuş Özdemiroğlu 1, Selim Troy 10, Sinan Güler 2.

OYUN DIŞI KALANLAR; Semaj Christon, Berk Demir, Doğuş Özdemiroğlu.

HAKEMLER; Erşan Kartal, Semih Vural, Polat Parlak.

Editör: Haber Merkezi