DEĞERLİ SPORSEVERLER, 9 Ekim 2021 tarihinde, evimizde İstanbul temsilcisi B. Jimnastik Kulübü ile oynadığımız basketbol karşılaşmasında yaşanan olaylar ve yansımaları basketbol ailesi tarafından takip edilmektedir.

Basketbol takımımızın Genel Menajerlik görevini yürüten Sn. Nedim Yücel ile konuk İstanbul ekibinin koçu arasında başlayan, ardından da tribünlere sıçrayan gerilimin neden doğduğu apaçık ortadadır. Zorlu deplasmanlarda kazanmak için en önemli taktiği 'provakasyon' olan insanlar ile yeşil sahanın ardından parkeye de gerilimin sıçraması üzücüdür. Bu sebeple, rakip takım profesyonellerine küfür etme ve tribünlerle laf dalaşına girme cüretini kendinde bulan bu şahısların, basketbol arenasından uzaklaştırılması, senelerdir futboldan daha kurumsal imaj çizen ülke basketbolumuz için hayırlı olacaktır. TBF'nin yapacağı incelemeden rakip takım koçuna ve teknik ekibine verilecek cezayı merakla bekliyoruz.

Bir diğer husus da, bu olay sonrası yaşananlardır. Kulüp yetkilimiz Sn. Yücel'e dönük komik linç çabasının boyutu, aile fertlerine sosyal medyadan edilen küfürlere kadar varmıştır. Bunu da, ailenin kutsallığına inanan kamuoyunun takdirine ve zamana birakiyoruz.

TEKSAS
 

Editör: Haber Merkezi