Sakarya Atatürk Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye TOFAŞ, Barış, Mejia, Caner, Ivanov ve Kaya beşiyle başladı. Karşılaşmaya taraftarının yoğun desteğiyle 7-0'lık seriyle başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol oldu. TOFAŞ ilk dakikalarda skor üretmekte zorlansa da toparlandı ve 6. dakikada Kaya Peker'in basketiyle ilk kez öne geçti: 10-11. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken periyot Sakarya temsilcisinin 19-18'lik üstünlüğüyle tamamlandı.
 
İkinci çeyreğin başında iki takım da skor üretmekte zorlanırken Kırmızı Beyazlılar 14. dakikada Hadi Özdemir'le 26-24 öne geçti. İki takım da oyunu bir an olsun bırakmazken Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Kerem Özkan'ın basketleriyle 17. dakikada farkı 6'ya çıkardı: 32-26. Bu dakikadan sonra Barış ve Caner'le 7-0'lık seri bulan TOFAŞ devrenin son dakikasına 33-32 önde girdi. Kalan dakikalarda Bursa temsilcisi Caner'in üç sayılık basketiyle farkı korudu ve soyunma odasına 36-34 üstün girdi.
 
Üçüncü çeyreğe adeta fırtına gibi biri giriş yapan TOFAŞ Mejia, Ivanov ve Barış'ın sayılarıyla farkı giderek açarak final periyoduan 23 sayılık avantajla girdi: 37-60. Dördüncü çeyrekte Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol farkı kapatmaya çalışsa da TOFAŞ buna izin vermedi ve sahadan 74-59'luk üstünlükle ayrıldı ve seride durumu 3-0 getirerek adını Süper Lig'e yazdırmayı başardı.
 
SOYUNMA ODASINDA BÜYÜK SEVİNÇ 
Maçın bitimiyle beraber soluğu soyunma odasında alan Kırmızı Beyazlı oyuncular ve teknik ekip büyük sevinç yaşadı. Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Çenk Çimen ve TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Okan Baş soyunma odasında oyuncuları ve teknik ekibi tek tek tebrik etti.
 
Başantrenör Orhun Gorabet Ene kazanılan başarıdan dolayı herkesi tebrik ettiğini belirtirken, ''Biz bu güne kadar hiç maç kaybetmeyebilirdik. Sağlık problemi yaşadım ama bu süreçte sizler karakterinizle arkamda durdunuz ve bana güç verdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Lige çıkmayı başardık ama önümüzde kazanılmayı bekleyen bir maç daha var. Final maçını da kazanarak bu sezonu kupayla taçlandırmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi