ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele veren Frutti Extra Bursaspor, 110 bin dolar bonservis bedeliyle Rus ekibi CSKA Moskova’ya satılan Allerik Freeman’ın yerine Porto Rikolu şutör guard John Michael Holland ile sezon sonuna kadar anlaştı.

Transfer piyasasındaki serbest oyuncu sıkıntısı nedeniyle rotayı Rusya’ya çeviren yeşil-beyazlı kulüp, Unics Kazan takımında Eurolig oynayan 1988 doğumlu ve 1,95 boyundaki şutörü renklerine bağladı.

BEŞİKTAŞ’TA OYNAMIŞTI

2014-15 sezonunda Beşiktaş’ta 42 maç oynayan 33 yaşındaki forvet John Holland’ın bugün Bursa’ya gelmesi bekleniyor. Porto Rikolu basketbolcu, 2020-21 sezonunda Eurolig dahil tüm kupalarda Rus ekibi Kazan’da 43 maçta; 21,7 dakika, 9,7 sayı ve 1,8 asist ortalaması tutturdu. Holland, bu sezon 5 Şubat’ta yeniden Eurolig ekibi Kazan’a döndü. Ancak, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının ardından skorer oyuncu, Rusya’dan ayrılma kararı aldı ve Bursaspor’un teklifine “evet” dedi.

John Holland, geçtiğimiz sezon UNICS Kazan’da; Euro Cup’ta, 10,3 sayı, Avrupa VTB Ligi’nde ise 8,8 sayı ortalamalarıyla oynadı. Porto Rikolu oyuncu, daha sonra ülkesinin takımlarından Cariduros de Fajardo takımına transfer olmuştu.

ÇARŞAMBA EURO CUP’TA OYNAYACAK

Holland, 9 Mart Çarşamba günü İspanya’nın Kanarya Adaları’nda Grand Canaria ile deplasmanda oynanacak Euro Cup maçında forma giyebilecek.

Editör: Haber Merkezi