Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Spor"un konuğu Frutti Extra Bursaspor Basketbol Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Sezgin oldu.

LİGLER TESCİL EDİLMELİDİR
Coronavirüs'ün herkes için plansız bir süreç olduğunu kaydeden Frutti Extra Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin,  Türkiye'nin en kısa zamanda süreci atlatacağını ifade etti. Kulüp olarak henüz bir aksiyon planı almadıklarını açıklarken, "Mantık çerçevesinde liglerin böyle tescil edilmesi gerekiyor. İşin rutin sürece girmesi 30 gün,  oyuncuları çağırıp antrenman yaptırmak da 30 gün, 30 gün de maçlar oynansa 90 gün var, eylüle geleceğiz. Parklar bile kapalı ligleri oynatmanın saçma olduğunu düşünüyorum. Futbol ve basketbol liglerinin tescil edilmesi gerekiyor" dedi.

GLADYATÖR BENZETMESİ
Bu sezonun bu şekilde noktalanıp seneye yeni bir ligin başlaması gerektiğini vurgulayan Sezgin, "Ben oyuncuların gladyatör gibi deyim uygunsa dövüştürülmesine karşıyım. İnsanlık olarak atlatmamız 3-4 aydan fazla sürecek. Bazı şeyleri insanlar sineye çekecek. Parçalı bulutlu olmasın. Eurolegue biraz daha bekleyecek. O platformda oynayan takımları kısa bir sürede bitirmek için tek bir ülkede bitirilebilir. Köln'e takımları götürüp orada organizasyonu tamamlayabilirler. Ancak yerel ligler bu şekilde bitmeli" diye konuştu.

SEYİRCİSİZ OYNAMAK ZEVKSİZ
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile CEO Ömer Onan'la görüştüğünü vurgulayan Frutti Extra Bursaspor Basketbol Başkanı, " Onlar da benimle aynı düşüncede ama üst kurullar var. Kurulların vereceği kararları bekliyoruz. Lig ertelemesi öncesinde Beşiktaş ve Anadolu Efes karşılaşmalarını seyircisiz oynadık. Son derece zevksizdi. Seyircisiz maçlar keyifsiz geçer" açıklamasında bulundu.

SERKAN ERDOĞAN'LA DEVAM EDECEĞİZ
Sezonun bu şekilde tescil edilmesi halinde Frutti Extra Bursaspor Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı'nın Avrupa kupalarına katılma şansını yüzde 90 olarak değerlendiren Başkan Sezer Sezgin, "Oyuncular yerli ve yabancılar olmak üzere kimse oynamak istemiyor. Ligde düşme olup olmamasını Basketbol Federasyonu belirler. Biz ligler oynansa 8'nci sıraya yükselip Avrupa bileti alacaktık. Yola Serkan Erdoğan ve ekibiyle devam etmek istiyoruz" dedi.

ALİ AY YÖNETİMİNDE OLDUĞUM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM
Geçtiğimiz yıl başkanlığını Ali Ay'ın yaptığı Bursaspor yönetiminde bulunduğunu hatırlatan Sezer Sezgin, "Futbol konusunda çok yorum yapmak istemem. Üzücü bir süreçti. Başkan da düşmek istemez. Kimse istemez. Ortada bir suç varsa ben de o suçun bir parçasıyız. Ali Ay yönetiminde kaliteli dostluklar oluştu. Sadece sportif bir başarısızlık söz konusu oldu. Aklımdan silmek istediğim bir durum değil herhangi bir pişmanlık da duymuyorum. İşin bizim açımızdan kötü tarafı basketbolda yakaladığımız şampiyonluğu kutlayamamak oldu. Çünkü Bursaspor futbol takımı kulübün amiral gemisidir. Futbol varsa Bursaspor var. Bizim Süper Lig'e çıkmamız biraz camiaya moral oldu" dedi.

AVRUPA'DA EUROLEAGUE'DE OLACAĞIZ
Frutti Extra Bursaspor'un geleceğine dair açıklamalarda bulunan Sezgin, "Bursaspor'un isminin olduğu yerde o takım 1,2 veya 3'ncü Lig'de değil Süper Lig'de olmamalı. Burası da yeterli değil, Avrupa hedefimiz var. Ütopik iddia gibi görünse de Euroleague'de de takımı görmek isterim. Frutti Extra Bursaspor oraya da büyük renk katacaktır. Altyapının da kurulması lazım. İlerleyen zamanlarda ayaklarımız daha yere basarak daha güzel hayaller kurabiliriz. Adım adım Euroleague'de gitmek istiyoruz. Şu an için oyuncularımızın hepsiyle protokol imzaladık. Ligler sürerse yola devam edeceğiz. Uludağ İçecek ailesine çok teşekkür ediyoruz. Bizi maddi manevi destekliyorlar. Basketbolcuların herhangi bir alacakları yok. Gabriel Olaseni, Türkiye'deki durumun İngiltere'den daha iyi olduğunu ifade ettiği için, Gian Clavell'in de eşi hamile olduğu için burada kalmayı tercih ettiler" dedi.

BURSASPOR BAŞKANLIĞI HEDEFİM YOK
Bursaspor Kulübü başkanlığı gibi bir talebi ve beklentisi olmadığını açıklayan Sezer Sezgin, " Ben basketbol mecrasında çok mutluyum. Bursaspor başkanlığı beni tedirgin eder. Öyle bir hayalim de talebim de yok. Futbol mecrasından çok soğudum. Atatürk Stadyumu yıkıldıktan sonra ayaklarım geri geri gidiyor. Timsah Arena'da o ruhu yakalayamadık. Stat bana çok Atatürk Stadyumu zamanlarında forma için oynayan daha çok oyuncu vardı. Her şey maddiyata dayalı oldu. Basketbolda henüz böyle şeyler yok.  Keşke Atatürk Stadyumu'nda kalıp orada kalsaydık. TOFAŞ Spor Salonu'nda oynamayı tercih ediyorum, TBL 1'nci Lig'de Atatürk Spor Salonu'nun ruhu bizi uygun. Eğer salonda bir çalışma olsaydı bir sene burada oynayıp oraya dönebilirdik ancak şu an böyle bir durum söz konusu değil. Kendimize ait bir salon gibi düşüncemiz yok. Taraftarımız bizi desteklesin, ceza aldırmasın" dedi.

ULUDAĞ AİLESİNE ÖZEL TEŞEKKÜRLER
Uludağ İçecek grubuna teşekkürlerini ileten Sezgin, "Bütün Bursa sporuna verdikleri destekler önemli. Şehre aidiyet sponsorlukları fazla. Euroleague'un Final Four'una da destek oldular. Bütün şehrin kendilerine teşekkür etmesi lazım" açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi