ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor'un Başkanı Sezer Sezgin ve Başantrenör Serkan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yeni bir takım ve kısıtlı bir bütçeye sahip olduklarını dile getiren Erdoğan, “Şu bir gerçek ki oyuncularımız çok iyi çalıştı. Çok emek verdiler. Kendilerini geliştirmek için çaba sarf ediyorlar. Daha yolun çok başındayız. Bizim takım olarak birinci hedefimiz ligin ilk yarısında 8 galibiyete ulaşabilmektir. Bunu yaparsak Türkiye Kupası’na katılma hakkı elde edeceğiz. Hesaplamalara göre bu böyle ama aksilikler olabilir. 8 galibiyetle gidemeyebilirsin ama çok büyük bir ihtimalle Türkiye Kupası’na katılacağız. Yakın plandaki bu hedefimize ulaşabilirsek bu kulüp tarihinde de bir ilk olacak. Bunun için de 6 maçın 3’ünü mutlaka kazanmamız lazım. Şu ana kadar performansımızdan çok memnunum. Kimsenin bize şans tanımadığı, düşmenin en büyük adayı gösterildiğimiz bir ligde 7. sıradayız. 5 tane galibiyet aldık. Bu, kulüp taraftarlarının ve herkesin gurur duyacağı bir tablodur” dedi.

İnsanlara umut satmak istemiyorum

“Arzularımız hedeflerimiz çok yüksek ama bir de realite var” diyen Erdoğan, “Ben insanlara umut satmak istemiyorum. Bu mücadelemizi sürdürürsek ilk 10 içinde yer alabiliriz. İşimiz kolay değil ama her şey yolunda giderse ilk 10’da ligi tamamlarız. Evimizde oynadığımız maçlarda taraftarlar salonu doldurdu. Bize güzel destekler oluyorlar. Onlara bu desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çok zor maç bizi bekliyor

Hafta sonu Gaziantep ile karşılaşacaklarını hatırlatan Erdoğan, “Rakibimizde 7 yabancı oyuncu var. Tabi ki bunların 5 tanesi oynayacak maddi anlamda çok kuvvetli bir ekip. Çok iyi bir antrenörleri var. Ligi geçen yıl 5. sırada tamamladı. Fazla oyuncu da geçen yıla göre değiştirmediler. Çok zor bir maç bizi bekliyor ama bugünden itibaren çok sıkı bir şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi