Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Bursaspor Durmazlar, Karlo Vragoviç, Melih Kapucu, Burak Erol, Yunus Çankaya, Cem Coşkun beşiyle başlarken Samsun Anakent Jerry Smith, Deniz Can Çevik, Caner Ercan, Can Özcan ve Ousmane Drame  beşiyle sahadaki yerini aldı. Bursaspor Durmazlar’ı bu karşılaşmada Bursa’dan gelen 10 taraftar destekledi.

Mücadelenin ilk basketlerini Melih Kapucu ile Bursaspor Durmazlar buldu. Bu baskete Samsun BŞB Anakent Deniz Can ile karşılık verdi. Her iki takımda dış şutlarda isabet bulamadı. Bursaspor Durmazlar boyalı alandan Melih Kapucu, Cem Coşku ve Karlo Vragoviç ile sayılar buldu ve ilk çeyreğin bitimine 3.10 kala 11-4  üstünlük ile geçildi. Bursaspor Durmazlar kalan bölümde Yunus Çankaya ve Melih Kapucu ile üç sayılık basketler buldu ve ilk çeyreği 15 sayı farkla 19-4 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna Samsun Anakent takımı iyi başladı. Jerry Smith ile tempoyu arttıran Samsun ekibi 7-0 seri yakaladı ve çeyreğin bitimine 7.06 kala farkı 8’e indirdi. 11-19.

Potanın Timsahları ikinci periyotta sayı üretemeyince Baş Antrenör Şemsettin Baş mola aldı. Molanın ardından Bursaspor Durmazlar Şahin Ekmen ile üç sayılık basket buldu. Samsun Anakent Caner Ercan ve Ousmane Drame ile sayılar buldu. Basit top kayıpları ve  dış şutlardaki düşük yüzde ile oynayınca  fark kapandı ve çeyreğin bitimine 1.59 kala skora denge geldi 25-25.

Geri kalan bölümde Yunus Çankaya ile basket bulan Bursaspor Durmazlar soyunma odasına 27-25 önde girdi. İlk yarıda Bursaspor Durmazlar’da Yunus Çankaya 8, Melih Kapucu 7 sayı buldu. Samsun BŞB Anakent takımında ise Jerry Smith 9 sayı üretti.

İkinci yarıya da iyi başlayan ekip Samsun BŞB Anakent oldu. Samsun, Jerry Smith ve Caner Ercan ile sayılar buldu. Çeyreğin bitimine 6.27 dakika kala Samsun ekibi 36-31 öne geçti ve Baş Antrenör  Şemsettin Baş mola aldı. Molanın ardından Yunus Çankaya ve Burak Erol ile sayılar bulsak da Samsun ekibi Deniz Can Çevik ile sayılar üretti ve 4.20 kala fark 10 sayıya yükseldi. 46-36.. Bursaspor Durmazlar kalan dakikalarda Dejan Borovnjak ile sayılar buldu ve son periyoda Samsun Anakent 50-49 önde girdi.

Karşılaşmanın son çeyreği karşılıklı basketlerle başladı. Samsun Onur Aksoy ile dış şutlarda isabet bulurken Bursaspor Durmazlar Burak Erol, Dejan Borovnjak  ile sayılar buldu. Son 7 dakikaya 57-55 Samsun Anakent takımının üstünlüğü ile girildi.

Bu dakikada Burk Erol’un faulüne sportmenlik dışı karar çıktı ve Jerry Smith bu şansı iyi değerlendirdi ve bitime 5.50 kala farkı 8’e yükseltti. 63-55

Maçın bitimine 5 dakika kala Jerry Smith iki teknik faul aldı ve oyun dışında kaldı. Bursaspor Durmazlar Şahin Ekmen ile bulduğu üst üste iki üç sayılık basketle maçta 65-63 öne geçti.

Maçın bitimine 1.09 kala Samsuın Anakent Caner ile sayı buldu ve 74-71 öne geçti. Bursaspor Durmazlar maçın bitimine 25 sanyie kalan Caner Ercan’ın 3 sayılık basketine engel olamadı ve fark 5’e yükseldi ve karşılaşmayı Samsun BŞB Anakent takımı 77-72 kazandı.

Editör: Haber Merkezi