22 Eylül tarihinde Barış Spor Salonu’nda başlayan turnuvada sırasıyla Manisa BŞB, Büyükçekmece Basket takımlarını geçen Basketbol takımımız finalde Galatasaray ile eşleşti.

Potanın Timsahları maça farklı başladı. Onuralp'in üç sayılık basketleri ile farkı açmayı başardı.Galatasaray pota altından sayılar bulmaya başlasa da fark kapanmadı ve ilk çeyrek 28-15 takımımız lehine sonuçlandı.

Galatasaray'ın zone savunmasına sayılar bulmaya devam eden Frutti Extra Bursaspor ikinci çeyreğin üçüncü dakikasında farkı 16'ya çıkardı. Galatasaray farkı 11 sayıya düşürse de Potanın Timsahları iyi savunma yaparak 6. dakikada skoru 41-26'ya getirdi. Frutti Extra Bursaspor Clemmons'un basketiyle ilk yarıyı 19 farkla önde bitirdi.(47-28)

Potanın Timsahları ikinci yarıya da çok iyi başladı. Takımımız 4. dakikada farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Frutti Extra Bursaspor istediği oyunu sahaya yansıtamadı ve fark 6 sayıya kadar indi. Son çeyreğe 56-50 ile girildi.

Son çeyrekte fark 2 sayıya kadar inse de takımımız tecrübeli oyuncularının üstün performansı ile karşılaşmayı 74-64 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Editör: Haber Merkezi