Yemeğe Bursaspor Basketbol takımı teknik heyeti ve sporcularının yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Sezer Sezgin, Fatih Korkmaz ve Genel Müdür Erhan Başoğlu da katıldı. Baş antrenör Şemsettin Baş yemekte yaptığı açıklamada çok çalıştıkları sezonun sonunda hedefe ulaştıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.
 
Şemsettin Hoca sözlerini şöyle sürdürdü; “ Çok uzun ve yorucu bir sezon geçti. 3 Ağustos 2015 tarihinde başlayıp bugün itibariyle  9 ay 15 gün geçti. Yorucu yaz antrenmanı, kondisyon,  teknik taktik hazırlıktan sonra sezona başladık. Normal sezonuna sert iki maçla lige başladık. Bir tanesinde mağlup olduk. Belki de o maç dönüm noktasıydı. Şapkamızı önümüze koyup eksiklerimizi konuştuk. Daha sonrasında çok iyi basketbol oynadık. Play- Off birinci ve ikinci turunda da iyi oynadık. Ama burada en büyük pay çocuklarımızındır. Çocuklarımızın üzerinde büyük yük vardı. Çok iyi çalıştılar. Oyun disiplinine adapte oldular. Benimle çalışmak kolay değil. Çünkü ben hep kazanmayı isteyen, rakip kim olursa olsun disiplinden ödün vermeyen bir yapıya sahibim. Çünkü bunlar normal sezonda finallere yansıyan durumlar. Büyük bir rahatlıkla şunu söyleyebilirim normal sezondaki performansımızın altında kaldık. Finallerde %50-%60 performans ile oynadık. Dönem dönem bazı maçlarda iyi oynadığımızı düşünüyorum. İstediğimiz basketbolu sahaya yansıtamadık. Hiçbir maçta mücadele etmedik diyemeyiz. Bir şekilde 4 galibiyetle bitirdik ve lige çıktık. İstediğimizi elde ettik. Çok mutlu ve gururluyuz. Yaklaşık iki sene önce çıktığımız yolculukta alnımızın akıyla özellikle de bundan önceki yönetimimiz Recep Bey’e, Erhan ağabey vasıtasıyla beni Sezer Bey’e getirip anlaşan kendisi.  Erhan Başoğlu’na Halil Özyürek’e, Ali Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Herkesin emeği var ama buradaki en büyük pay oyuncularımızın ve bizi her yerde destekleyen taraftarımızın” dedi.
 
Önümüzdeki yıl Bursaspor’un hedefinin sorulması üzerine Şemsettin Baş, “ Bursaspor’un armasının bulunduğu her branşta hedef başarı ve şampiyonluktur. Yeni bir şubeyiz. Altyapısıyla, basketbol okullarıyla, tesisleriyle büyüyor. Bu büyüme uzayarak değil genişleyerek olmalı. Biz önümüzdeki sene maçlarımızı kaybedebiliriz. Ama hiçbir maçta savaşmadılar dedirtmeyeceğiz diye kendimize söz verdik.  Bunu yapmak zorundayız. Çünkü Bursaspor’a yakışan budur. Biz Bursaspor’u en üst yerlere taşımak istiyoruz” dedi.

Sezgin: "Bize bu sevinci yaşattıkları için herkese teşekkür ediyorum"
Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Sezer Sezgin yaptığı açıklamada,” Bugün şampiyon takımımız ile yemekte buluştuk. Koca bir sezon yorulduk. 270 antrenman yaptılar. Şampiyonluğun tadını çıkartıyoruz. Sporcu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum bize bu sevinci yaşattıkları için” dedi.   
 
Korkmaz: "Takımımıza sonuna kadar inandık" 
Dış İlişkiler ve Pazarlamadan Sorumlu Asbaşkan Fatih Korkmaz ise “Çok mutluyuz. Yönetim Kurulumuzun ilk maçı Ankara Ormanspor maçıydı. O maçtaki heyecan sezon sonuna doğru hep devam etti. Takımımıza sonuna kadar inandık. Oradaki heyecanı bize yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. İnşallah 1.ligde de başarılı oluruz. Çünkü basketbolun her geçen gün popülaritesi artırıyor. Bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa’daki başarılarını gördük. Çok kısa süre de çok başarılı bir takımımız var. Tebrik ediyorum kendilerini. Önümüzdeki yıllarda inşallah Bursaspor’da Avrupa’da boy gösterecektir” dedi.  

Kaptan Serhan Kavut , “Gerçekten yorucu bir sezon oldu. Biz bunları Asyabahis hep hayal ettik. Bu yemeği gerçekten hayal ettik. Bunu gerçekleştirdik çok mutluyuz” dedi.  
Bir diğer kaptan Salih Uğraşan ise “Herkesin bu başarıda kendi heyecanını yaşaması çok güzel. Taraftarımız olsun, masörümüz Şeref olsun, teknik ekip olsun çok güzel atmosfer oluşturduk. Saha içinde oynayan oynamayan tüm arkadaşlar inanmıştı. Biz bunun hayalini kuruyorduk. Anılarımızı konuşacağımız ortamı hayal ediyorduk. Çok şükür bunu yaşadık. Çok mutluyuz” dedi. 
Editör: Haber Merkezi