Sezonu lider bitiren ve saha avantajını elinde bulunduran TOFAŞ Türkiye Basketbol Ligi Play-off Yarı Final serisi ilk maçında 23 Mayıs Pazartesi günü saat 19.00'da TOFAŞ Spor Salonu'nda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol'u konuk edecek. Bu zorlu mücadeleyi Mehmet Keseratar, Tahsin Kuzu ve Tolga Edis hakem üçlüsü yönetecek.
 
Serinin ikinci maçı da 25 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30'da yine TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak ve sonrasında seri 28 Mayıs Cumartesi günü Sakarya'ya taşınacak.Bir önceki turda olduğu gibi bu turda da üç galibiyet elde eden takım finale çıkacak ve adını gelecek sezon için Süper Lig'e yazdıracak.
 
İki takım bu sezon biri Federasyon Kupası olmak üzere üç kez karşı karşıya geldi. İstanbul'da oynanan Federasyon Kupası maçında TOFAŞ rakibini 82-57 yendi. Ligin ilk yarısında Bursa'da oynanan maçta da Kırmızı Beyazlılar Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol'u 92-68 mağlup etmeyi başarmıştı. Ligin ikinci yarısında Sakarya'da oynanan ve uzatmaya giden maçta Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol 96-90'la sahadan galip ayrılan taraf olmuştu.
 
Mücadelenin biletleri maç günü saat 17.00'den itibaren salon gişesinden satışa çıkacak. Her maçın biletleri 10 TL'den satılacak. Basketbolseverler iki maça birden bilet almak isterse 15 TL ödeyip %50 indirim şansından yararlanmış olacak.
 
Mücadele TRT Avaz kanalından canlı olarak ekranlara gelecek. Maçın devre arasında kombine Dumanbet ödüllü çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Basketbol dolu bir güne tüm Bursalı sporseverleri davet ediyoruz.
 
TRT AVAZ’ın Yer Aldığı Yayın İletim Platformları
Digiturk 57. kanal, D-Smart 284. kanal, Teledünya 99. kanal
 
Editör: Haber Merkezi