İdlib’de gerçekleşen hava saldırısı sonucu şehit düşen Mehmetçiklerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan karşılaşmanın ilk sayısı faul atışıyla İstanbul Üniversitesi takımından geldi. Birinci dakika dolmadan üst üste sayılar bularak cevap veren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ilk çeyreği 18-11 üstünlükle tamamladı. İkinci çeyreğe konuk ekip İstanbul Üniversitesi etkili başladı. İstanbul temsilcisi pota altında Allen ve dışarıdan Münevver ile 5-0’lık seri yakaladı. Ferda ve Gülşah’ın dış atışlarıyla güven kazanan yeşil-beyazlılar Harris ve İlemnur’un isabetli şutlarıyla farkı 9 sayıya çıkardı ve soyunma odasına 32-23 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan bu kez Bursa Büyükşehir Belediyespor  oldu. Yasemin, Gülşah ve Ferda ile sayılar üreten yeşil-beyazlılar son çeyreğe 10 sayılık üstünlükle 45-35 önde girdi. Maçın son çeyreğinde  farkı iyice açan Bursa Büyükşehir Belediyespor salondan 69-51 önde ayrılarak üst üste üçüncü galibiyetini aldı.

Kaptan’dan 23 sayı

Bu sonuçla galibiyet sayısını 12’ye yükselten Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde Gülşah Çelebi 23 sayıyla maçın en üretken ismi oldu. 38 dakika oyunda kalan tecrübeli oyuncu 7 ribaunt 8 asistle de skora katkı yaparken,  Ferda Yıldız 13, Chandra Harris 12, İlemnur Duman 11, Yasemin Güneş 8  ve Gülcan Aydoğmuş’da 2 sayıyla galibiyete katkı koyan isimler oldu.

11 günde 3 zorlu maç

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin artık son haftalarına girilirken Bursa Büyükşehir Belediyespor’u zorlu fikstür bekliyor.  İlk olarak 3 Mart Salı günü 1881 Düzce Belediye takımı ile tekrar maçı oynayacak olan yeşil-beyazlılar 8 Mart Pazar günü Mersin Üniversitesi ve 13 Mart Cumartesi günü ise Antalya 07 Basketbol deplasmanlarında galibiyet arayacak.

Editör: Haber Merkezi