Tecrübeli çalıştırıcı Orhun Ene, yeni büyüyen bir kulüp olduklarının altını çizerek, “Oyuncularımın hepsini seviyorum. Kulübümüz yeni büyüyen bir kulüp. Alt ligden üst lige çıktık, ne kadar bir tarihimiz olsa da yeniden bir çocuk büyütüyoruz. Bunun zorlukları var. Çok güçlü rakiplerle oynuyoruz, inişlerimiz çıkışlarımız oluyor. Bizi desteklemeye gelen birçok taraftar var, onların rakamları biz istikrarlı olsak daha da artacak. Daha büyük başarılar hak ediyoruz. Daha iyi olmakla sorumlu insanlarız. İniş ve çıkışları azaltmamız lazım, her sene daha iyi olmamız lazım'' dedi.

Ene, ''Büyük bütçelerle büyük şeylerin peşinde değiliz, iyi bir organizasyon ve altyapı oyuncularıyla zenginleştirilmiş başarıların peşindeyiz. Bugün bunun farkında olan bir takım vardı sahada. Her topu paylaşıp en iyi şekilde oynamayı hedef alan bir takım vardı. Rakibimiz zorlu bir maç trafiğinden geldi. Bu da zor bir şey. Onlar için talihsiz bir maçtı. Bugün ne olursa olsun baştan sonra iyi oynadık. İyi bir atmosfer vardı. Hem oyunculara hem desteklemeye gelenlere teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Darüşşafaka açık alanda iyi oynayan bir takım olduğuna değinen tecrübeli çalıştırıcı, ''Onların hızını hücumda kestik. Tempoyu düşürdük, hücumlarımızı uzattık. Bu da maçtaki pozisyon sayısını düşürdü ve onların ritme girmesini engelledi'' dedi.

Beş numara transferi düşündüklerini belirten Ene, ''Muhsin bugün çok iyi katkı verdi, onun adına mutluyum. Onun üzerine çok düşüyoruz. Oyuncuya ihtiyacımız var, uzun rotasyonuna bir oyuncu ekleyebiliriz. Yine de uzunlarımızın performansından çok memnunum” diye konuştu.

Barış Ermiş "TOFAŞ'ı ait olduğu yere taşıyacağız"

Kazanmayı Darüşşafaka Doğuş’tan daha çok istediklerini söyleyen Ermiş, ”Maçı onlardan daha çok istedik. Bu tarz takımlara karşı daha yüksek bir motivasyon ile oynayıp, savunmada çok daha iyi işler yapıyoruz ancak diğer maçlara bunu yansıtamıyoruz. Fenerbahçe maçı da böyle olmuştu ancak devamını getirememiştik. Bu konsantrasyonu yansıtamadığımız zaman ligin en kötü takımlarına bile kaybedebiliyoruz. Bu akşam egoist davranmadık, topu paylaştık ve agresif savunma yaptık. TOFAŞ'ı ait olduğu yere, play-offlara taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi