7Days EuroCup B Grubu 10. haftasında evinde Rus rakibi Lokomotiv Kuban’ı 92-90 yenerek tarihinde ilk kez adını TOP16’ya yazdıran TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene ve kaptan Sammy Mejia değerlendirilmelerde bulundu. Gerçekleri görmeden çok pozitif konuşmalar yapmanın kendilerine bir katkısının olmayacağını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Biz hep hataları, yanlışları gören insanlar olarak tabii ki kazanmak bizim için güzel ama 11-12 sayı farktan tarihimizin en büyük hatasını da yapabilirdik. Onun için şaşkınım. Şaşkınlığımın sebebi de oyunu bitirmekte oyun içerisinde bu kadar kararlılık ve karakter gösterirken çok basit şeylerle oyuncularımın paniklemesi. Rakibimiz çok iyi oyunculardan oluşan, çok iyi bir takım. Bir şekilde oyunun içerisinde onların oyununu, organizasyonunu bozduk. Belki grupta bu noktada olmamaları gerekirdi ama hem kötü zamanlarında, hem iyi zamanlarında iki maçta da onları yendik. Ama oyunun sonunu çok daha iyi oynamamız gerekirdi. Faul kaçırdık, baskı sonucu top kaybettik. O agresiflikte çalınmayan fauller de olunca maç kafa kafaya geldi. Bu bölüm gerçekten bizim için de, seyirci için de stresliydi. Oyuncular buraları öğreniyorlar. Muhaymin de buralardan dersler çıkaracaktır. Kaçırdığı faule ben bir şey söylemiyorum, çünkü onu oyuna soktuğumda soğuktu. Ancak orada görevi topu oyuna sokmaktı. Ağır davranınca Sammy Mejia topu oyuna sokmak zorunda kaldı. Öyle olunca da topu Muhaymin aldı ve faulü ona yaptılar. Normalde böyle bir düşüncemiz yoktu. Buralar akıllı olmamız gereken yerler. Berk’in kaçırdığı turnikede dışarı çıkıp oyunu soğutacaktık, o turnike de kaçtı. İki tane de faul çalınmayın, bir tane pres ile top kaybettiğinizde bu iş olabiliyor. Bu kadar güzel bir maçı festival havasında bitirecektik. Ama şükür turu geçtik. Bizim için ve kulüp için bir ilk ama gerçekleri görmeden çok pozitif konuşmalar yapmanın bize bir katkısı olmayacağı için inşallah hem ben, hem oyuncularım buradan dersler çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Bursalı basketbol severlere desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Orhun Ene, “Şunun için çok mutluyum; bu kadar seyirci gelmiş, destek vermiş. Seyirci de demeyeyim, taraftar gelmiş. Sonunu mutlu bitiremeseydik onlar adına çok üzülürdüm. Burada gerçekten alışık olmadığımız bir atmosfer yaşattılar bize. Oyunun 15-16 sayı fark olduğu dönemlerde onların katkısı, onların bize verdiği momentum inanılmazdı. Onlara yürekten teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar gerçekten belki her maç bu kadar olmasa da her zaman aynı istek, aynı bağlılıkta, aynı kaliteli seyirci bizim sahamızda var. Onun için onlara tekrardan çok teşekkür ediyorum. Şimdi en az 3 tane daha Eurocup’ta maç izlettireceğiz. Taraftarımızın desteğine her zaman çok ihtiyacımız var” dedi.

SAMMY MEJIA: BÜYÜK GURUR DUYUYORUM

TOFAŞ Basketbol Takımı’nın kaptanı Sammy Mejia ise TOP16 zaferini şu ifadelerle anlattı; “Kazandığımız için çok mutluyum. Son birkaç sezondur TOP 16'ya yükselememiştik. Bu galibiyet son iki sezonda yaşadığımız kalp kırıcı mağlubiyetlerden sonra bize çok iyi geldi. Bu galibiyeti Bursa şehri ve taraftarlarımızla paylaşmaktan çok mutluyum. Çok tecrübeli ve gerçekten güçlü bir ekibe karşı bu zaferi kazanabildiğimiz için de gerçekten büyük gurur duyuyorum. Çok çalıştık, kazanmayı hak ettiğimizi hissediyorum. Bu yüzden olabildiğince uzun süre keyfini süreceğim.”

Editör: Haber Merkezi