Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 28. haftasında deplasmanda Demir İnşaat Büyükçekmece’yi 76-93 mağlup ederek, normal sezondaki galibiyet sayısını 22’ye çıkaran TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene ile Kamerunlu pivot Kenny Kadji, karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bitime 2 hafta kala play-off’a ikinci sıradan girmeyi garantileyen Mavi Yeşillilerin başarılı çalıştırıcısı, kötü oynadıkları Fenerbahçe Doğuş maçının ardından Büyükçekmece karşısında oyuncularını iştahlı ve arzulu gördüğünü belirterek, “Bu bizim için mutluluk vericiydi. İstatistiklere baktığımız zaman 34 asist yapmamız önemliydi. Esasında uzun oyuncularımızın da topu dağıtmasını arzu ediyorduk. Özellikle Raymar Morgan’ın 7 asisti; Kenny Kadji’nin 4 asistiyle 11 asisti iki uzun oyuncudan aldık. Zaten kısa oyuncularımız asist yapan oyunculardı. Bu, bir anda da genel totalde inanılmaz bir katkıya dönüştü. Geçen sene de ligin çok asist yapan takımlarındandık ama Büyükçekmece maçı esasında kolay gözükse de topu iyi çevirdiğimiz için kolay bir maç oldu. Şimdi iki tane maçımız var. Onları da kazanmak istiyoruz. Normal sezonda 22 galibiyete ulaştık. Çıktığımız yolda başladığımız yer ile geldiğimiz nokta bizim için çok değerli. Bunu mümkün olduğu kadar yukarı çekeceğiz. Ondan sonra da play-off’lara hazırlanacağız” şeklinde konuştu.

Basın toplantısında Büyükçekmece’yi ve Başantrenörü Özhan Çıvgın ile ilgili de konuşan Orhun Ene, “Kısıtlı kaynaklarla senelerden beri çok büyük mücadele veriyorlar. Bu sene lig çok zor. Küme düşme mücadelesinde hala birçok takım var. Onun için Özhan Hoca’nın çok emeği var bu takım üzerinde. Hem TOFAŞ Spor Kulübü olarak hem de şahsım olarak çok saygı duyuyoruz. Her zaman bizim için zorlu, bizi ileri iten ve geliştiren bir rakip. Onun için inşallah kendi hedef maçlarını kazanırlar ve ligde kalarak önümüzdeki sezon da tekrar mücadele etme şansı buluruz” dedi.

KENNY KADJI: TOPU ÇOK İYİ PAYLAŞTIK

TOFAŞ Basketbol Takımı’nın Kamerunlu pivotu Kenny Kadji ise Büyükçekmece maçıyla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Fenerbahçe gibi zorlu bir maçın ardından Büyükçekmece karşılaşması bizim için çok önemli bir maçtı. Toplamda 34 asist yapmamız, sahada topu ne kadar iyi paylaştığımızı ve oyunu nasıl idare ettiğimizi gösteriyor. Bundan sonra da play-off öncesi çok önemli iki maçımız olacak. Play-off’a hazırlanmamız ve konsantre olarak kalmamız için bu dönem çok önemli olacak.”

Editör: Haber Merkezi