7Days EuroCup B Grubu 5. haftasında deplasmanda Lokomotiv Kuban’ı son saniye üçlüğüyle mağlup etmeyi başaran TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene ve ABD’li combo-gard Tarik Phillip karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rusya deplasmanında önemli bir galibiyete imza attıklarını belirten Ene, “Kazandığımız için mutluyuz tabii ki. Çünkü Kuban, Eurocup'taki takımlarla kıyaslarsak en güçlü olanlardan biri. Çok iyi oyunculara, çok iyi bir takım kimyasına ve organizasyona sahipler. Bu yüzden bizim için çok önemli bir galibiyet oldu. Maçın dördüncü çeyreğine girmeden önce bana sorsaydınız maçı kazanacağınıza inanıyor musunuz diye? Tabii her maçın son saniyesine kadar savaşmak zorundayız ama bugün çok fazla basit şut kaçırdık. Eurocup’ta 22 asist ortalamasıyla oynarken ilk yarıda sadece 6 asist yapabildik. Eğer 6 asist yapıyorsanız sadece, açıklaması çok şut kaçırdığınızdır. İki sayılık isabetimiz %11-%12'lerdeydi. Üçüncü çeyrekte ritmimizi yine bulamadık. Dördüncü çeyrekte ise hücumlardan sayı ile dönmeye başladık. Mejia ve Lojeski, P&Roll sonrası boş adamları buldular. Ayrıca Devin oyuna girdiğinde topu içeriye vermeye çalıştık. Bunun sonucunda da boş şutlar bulduk. Bulduğumuz bir kaç 3 sayılık isabetin ardından maçı hissetmeye başladık” dedi. 

Sadece bir galibiyet aldıklarına vurgu yapan deneyimli çalıştırıcı, “Bu maçın hikayesini size anlatırken eklemem gerekiyor ki; Bir önceki Rytas maçında 2 sakat verdik. DJ White ve Muhaymin Mustafa’nın sakatlığı sonrası Rusya’ya 3 tane genç takım oyuncusunu getirmek zorunda kaldık. 8 oyuncumuz oynayacak durumdaydı ve maçta 2 tanesi daha sakatlandı. Şuan hafta sonu oynayacağımız Galatasaray maçında ne yapacağımı bilmiyorum. Bu maçı kazandık ama bu daha hiç bir şey değil. Daha grup aşamasının ikinci yarısına yeni başlayacağız. Bunun avantaj olduğunu biliyoruz ama iç sahada kaybedersek anlamı kalmaz” şeklinde konuştu.

TARIK PHILLIP: BİR ARADA KALMAYI BAŞARDIK

Lokomotiv Kuban deplasmanında TOFAŞ’a galibiyeti getiren son saniye üçlüğünü kaydeden Tarik Phillip ise maçla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Loko mükemmel bir takım. Ancak dördüncü çeyrekte beraber hareket ettik ve deplasman seyircisinin desteğini kırdık. Bu kariyerimdeki ikinci maç kazandıran basketim oldu. O an kendimi güçlü hissettim ve atışı yapmaya karar verdim. Maçta Loko taraftarları takımlarına maç boyunca destek oldular. Ama biz takım olarak bazı sakatlıklara rağmen bir arada kalmayı başardık ve takım olarak savaşmaya devam ettik. Sonunda da takımımız son topu oynamak için bana güvendi.”

Editör: Haber Merkezi