Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi normal sezonunun 14. hafta karşılaşmasında Frutti Extra Bursaspor, deplasmanda karşılaştığı TOFAŞ’ı 82-83 mağlup ederek ligdeki 10. galibiyetini elde etti.

Bursaspor’da maçı 20 sayı ve 5 asistle tamamlayarak müthiş formunu sürdüren Onuralp Bitim, alınan galibiyetin ardından açıklamalar yaptı.

Yayıncı kuruluş muhabirinin ‘genç basketbolcu adaylarına ne gibi tavsiyeler verebilirsin?’ sorusunu yanıtlayan Onuralp, karar alırken uzun vadeli düşünmenin önemini vurguladı:

“Sahada elimden gelen her şeyi yapıyorum çünkü her şeyden önce ben hala bir Türk genciyim. Sahada elimden geldiğince hem kendi adımı, hem soyadımı, hem de ülkemi temsil etmeye çalışıyorum. Genç basketbolcu adaylarına tavsiyem anlık değil, kendilerini ileriye götürecek adımlar atmalılar.

Kendimden örnek vermem gerekirse farklı kulüplere transfer olabilecekken Bursaspor’da kalıp kendimi geliştirmeye devam etmek istedim. Bu sebeple genç basketbolcu adaylarına verebileceğim tavsiye şu: Bence hiçbir zaman parayı öncelemeyin ve ilk olarak kendinizi geliştirmeye bakın.”

Editör: Haber Merkezi