Takımın ikinci kaptanı Cihad Şahin bu sezon ligin zorluk derecesinin çok yüksek olduğunu belirtti. Federasyon Kupası'nda ilk 3 maçı geride bıraktıklarını belirten Cihad, " İlk maçımızı Eskişehir Basket ile oynadık. Zor bir maçtı bizim açımızdan. Eskişehir bu ligin favorilerinden birisi. Çok yüzdeli bir oyun oynadık ve kazandık. Düzce daha yeni çalışmaya başlamış bir takımdı. O maçı nispeten daha rahat kazandık.  Petkimspor ise çok organize bir takım. Mücadelesi yüksek bir maç oldu. Şuanda 3'de 3 ile kupaya başladık. Bu ligi etkilemeyecek ama kendimizi görmek açısından güzel oldu. Buraya gelirken  hedefimiz gruptan çıkmaktı. Buna çok yaklaştık. Bir kaza yaşayacağımızı düşünmüyorum. İnşallah çıkarız" dedi.

TARAFTARIMIZIN DESTEĞİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR
"Geçen sezon lig bizim açımızdan daha kolaydı. Maçlarımız 20-30 farkla bitiyordu. Herkesi buna alıştırdık. Bu sene bir üst seviyedeyiz. Bütçeler, kurulan takımlar denk. Maçlar saniyede değişebiliyor. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmaya da gerek yok. Belki maçlarda 20 sayı geriye düşüp o maçı alabiliriz.  Taraftarımızın bize her an coşkulu şekilde destek vermesi gerekiyor. Federasyon Kupası'nda taraftarlarımız olayları gördü. Öndeyken geriye düştüğümüzü gördü. Bunlara alışkın olmaları lazım. Bizim takımımızın mücadeleyi bırakacak lüksü yok. Biz oyuncular olarak bunun bilincindeyiz. Maç sonuna dek taraftarlarımızın bizi desteklemelerini istiyoruz. İnanabilirler ki bu takım sahada elinden gelen her şeyi yapacak. Bu lig, süper lige göre mücadele seviyesi daha çok fazla olan bir lig. Bu sene için kimse favori diyemem. Kağıt üstünde favoriler var ama maç sahada kazanılıyor. Kim takım olabilirse, kim daha fazla mücadele ederse maçı kazanıyor. Bursaspor Durmazlar'ın ilk hedefi play-off. Bu demek değil ki 7-8. Olup ligi tamamlamak. Play-Off'ta da taraftarımızın desteği ile de gidebileceğimiz en üst noktaya varmak istiyoruz"

YENİ TRANSFERLERİMİZ TARAFTARIMIZI ÇOK MERAK EDİYOR
"Taraftarımız geçen sezon bizi çok güzel desteklediler. Biz çok büyük keyif aldık. Bu sezon neden daha iyisini başarmayalım. Yeni gelen arkadaşlarımız taraftarımızın desteğini duydu ama görmedi. İlk maçımız Bursa'da onlarda taraftarı görecekler. Performansımız taraftarımızın desteği ile bir tık daha artacak. Bizim onların desteği ile yenemeyeceğimiz takım yok."

DURMAZLARIN SPONSORLUĞU ÇOK ÖNEMLİ
Durmazlar firması Türkiye'nin en büyük firmalarından birisi. Bursaspor gibi bir camiaya destek vermesi hem onların isimleri yüceltecek hem de Bursaspor'a çok büyük değer katacak. Bursaspor yeni yönetimiyle birlikte mali yapısını düzeltme yoluna gitti. Bütçeler buna göre ayarlanacak. Bu çok önemli. Basketbolda Durmazları arkamıza alarak çok büyük iş yaptık. Gönül ister ki Avrupa'daki takımların formalarında olduğu gibi daha çok sponsorumuz olsun. Neden biz daha fazla sponsor bulmayalım? Bursaspor Durmazlar isim olarak da güzel oldu. Durmadan devam etmek olsun sloganımız. Durmazlar ailesine çok teşekkür ediyoruz"

 

DEJAN BOROVNJAK BU LİGİN ÜSTÜNDE BİR KALİTEYE SAHİP

Bu sezon kadro kurulurken geçen seneki gibi oyuncuları seçerken tek tek karakterine bakıldı.  Yabancı oyuncuların da bu düzeni bozmaması gerekir. Her kültür farklıdır. Türk kültürü de bambaşka bir kültür. Bu sene ona göre oyuncular seçilmiş. İki yabancımız da gerçekten arkadaş canlısı. İkisi de bana her zaman taraftarı soruyor. Çok mu taraftarımız var? Atatürk Spor Salonu full doluyor mu diye soruyorlar. Onlar dört gözle merak ediyorlar. Taraftarların onlara mesaj atması çok hoşlarına gidiyor. Futbol maçında da taraftarımız ilgi gösterdiler. Çok cana yakınlar. Takımdaki diğer arkadaşlarımız da öyle. Daha tecrübeli takımız. O kaynaşma süreci çabuk atlatıldı. Herkes birbiriyle iyi geçinen arkadaşlıklar kurdu.  Uzun oyuncuların takıma adapte olmaları daha kolaydır. Çünkü ona pozisyon hazırlanır. İki arkadaşımızın da İngilizceleri de çok iyi durumda. Takım arkadaşlığı için sorun yaşamıyorlar. Hocamız da anadillerini konuştuğu için onunla da konuşabiliyorlar. Bu çok büyük avantaj.  Dejan çok tecrübeli. Belki de bu ligin üstünde bir oyuncu. Onun bu takımda olması bizim için artı."

ONUR SONSIRMA : " TBL TARİHİNİN EN ZOR LİGİ OLABİLİR"
Tecrübeli oyuncumuz Onur Sonsırma Antalya'da devam eden Federasyon Kupası'nı ve yeni sezonu değerlendirdi. Lige hazırlanma açısında çok önemli maçlar oynadıklarını belirten Onur, " Burası lige hazırlayan ve güvenimizi arttıracak bir turnuva. İlk gün zor bir maçta galibiyetle başladık. Eskişehir bu ligin önemli takımı. Yabancı oyuncuları Süper Lig'de oynamış. İlk günü galibiyetle kapatınca özgüvenimiz de arttı. Düzcespor geç kurulmasına rağmen iyi mücadele eden takım. O maçı da kazandık. Petkimspor maçı gruptan çıkma adına çok önemliydi. İlk yarıya çok iyi başladık. 15 sayılık fark oldu. İkinci yarıda geriye düştük ama son ana kadar mücadele ettik ve maçı aldık. Şemsettin Hoca bize ilk antrenmanda bu takım son topa kadar mücadele edecek demişti. Petkimspor maçında bunu yaptık. Çok avantajlı bir konuma geldik. Şimdi önümüzde iki maç var. Yarın oynayacağımız Telekom maçını kazanırsak %80-90 gruptan çıkarız" dedi.

KARDEŞİMLE KARŞI KARŞIYA OYNAMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU
Kardeşi Yunus Emre Sonsırma ile Eskişehir Basket müsabakasında karşı karşıya geldiklerinin hatırlatılması üzerine Onur, " İkinci kez resmi maçta karşı karşıya geldik. Çok güzel bir duygu. Biz beraber büyüdük. Ben basketbola başladığımda o 4 yaşındaydı. Hep beni izleyerek büyüdü. Ben ön ayak oldum ona. Çok güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin" dedi.

ZORLU BİR LİG OLACAK
Biz takım içinde de konuşuyoruz. Diğer takımdaki arkadaşlarla da konuşuyoruz Bu sene TBL bence en zor liglerden birisi olacak. Hem Süper Lig'den gelen oyuncular hem de yabancı transferler çok iyi. Zorlu bir lig bizi bekliyor. Kağıt üzerinde favoriler var ama kesin bu ligi süpürecek bir takım yok. Bizim hedefimiz hep adım adım koymak.  Bizim öncelikli hedefimiz Play-Off. Bu tabii her şey bitti demek olmayacak. Ondan sonrasına o zaman bakacağız. Geçen sene Sakarya'daki seyirciyi unutmuyorum. Ormanspor maçını hiç unutamam. Sabırsızlıkla maçların başlamasını bekliyoruz. Taraftarımız diğer tüm takımlara oranla +1 bize güç katacak.

BU KULÜP SÜPER LİGİ HAK EDİYOR
Bu camiamın herhalde büyüklüğünü anlatmaya gerek yok. Bu camiada olmaktan  ben gurur duyuyorum. Zaten futbol takımını konuşmaya gerek yok. Şampiyon olan ikinci Anadolu takımı. Basketbol şubesi 3 sene önce kuruldu. Basketbol şubesi üzerine koya koya her geçen gün ilerliyor. Birçok kulübün kendi antrenman sahası yok. Bizim var. Bir Süper Lig kulübü neye sahipse biz ona sahibiz. Onun için yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bursaspor, Bursa'nın en büyük markası. Basketbol kamuoyunun da bence Süper Lig'de böyle bir kulübe ihtiyacı var. Taraftarıyla, organizasyonuyla bunu hak ediyoruz. İnşallah bunun için çabalıyoruz. 1 Ağustos'tan bu yana çalışıyoruz. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sonunda inşallah çok güzel günler göreceğiz.

VRAGOVİÇ KALİTESİNİ İSPATLAMIŞ BİR OYUNCU
Yabancı oyun kurucumuz Karlo Vragoviç hakkında da konuşan Sonsırma, "Öncelikle hiç uyum sorunu yaşamadı. Bizden biri gibi. Çok merak ediyor taraftarımızı. Her şeyi soruyor. Öğrenmeye çalışıyor. Biz de hem küçükler hem büyükler olarak hemen aramıza aldık. Bizim takımda çok güzel bir saygı var. Karakter sorunu yaşamıyoruz. Ufak tefek şeyler mutlaka olacaktır. Sonuçta çok uzun bir maraton bizi bekliyor. Bunlar hiçbir zaman takıma zarar verici boyutta olmayacaktır. Karlo geçen sene de Makedonya Ligi'nin en değerli oyuncusu seçilmiş. Kalitesini ispatlamış. 1 ve 2 pozisyonlarında oynayabiliyor. Ceza şutlarını çok yüzdeli kullanıyor. Allah nazar değdirmesin. Çok şutör bir oyuncu. Takımı da oynatmaya çalışıyor. Antrenörümüzle aynı dili konuşuyorlar. Bence gün be gün daha iyi olacaktır. Bize çok büyük katkısı olacak. Çok mücadeleci , bakalım hep beraber güzel bir sinerji yaratacağız"

Editör: Haber Merkezi