Bursada Bugün’e özel açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) CEO’su Ömer Onan, Basketbol Süper Ligi’nin TOFAŞ ile bu yıl lige yükselen Bursaspor ile açılacağını açıklarken, “Bunun denk gelmesi çok güzel oldu. İkisi de aynı bahçenin iki güzel meyvesi” dedi.

TOFAŞ ÖNEMLİ BİR AKTÖR

Kendisinin basketbola başlamasından itibaren TOFAŞ’ın vazgeçilmez aktörler arasında yer aldığını söyleyen Onan, “ Bursaspor herkesin bildiği gibi futbolda şampiyonluk yaşamış, basketbolda da büyük desteğin olduğu, TOFAŞ’ın da arkasında duran bir camia. İkisinin de Süper Lig’de olması önemli” dedi.

BU ŞEHİR BASKETBOLU SEVİYOR

Bursa’da basketbolun sevildiğini ifade eden Ömer Onan, “ Bu şehirden her zaman iyi oyuncular çıkmıştır. Basketbolcu yetiştirme potansiyeli ve yeteneklerin keşfedilmesi açısından önemli bir nokta Bursa. Ben de mahalle içindeki sahalarda oynuyordum ardından bu noktalara geldik” diye konuştu.

AJANLAR GÖNDERİLECEK

TOFAŞ’ın yerel yönetimlerle gerçekleştirdiği işbirliğinin önemli olduğuna değinen TBF CEO’su, “Hem çocukları kötü alışkanlıklardan koruyor,  hem de basketbolda ‘ajan’ diye tabir ettiğimiz çalışanlarını gönderip altyapısına illa ki oyuncular kazandıracak” açıklamasında bulundu. 

İBB’NİN DURUMU KESİN DEĞİL

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Süper Lig’den çekileceğine yönelik çıkan haberleri de değerlendiren Ömer Onan, “Bize ulaşan resmi bir yazı yok. Resmi bir başvuru geldikten sonra başkan ve yönetim kurulu toplanır, lig 16 takımla mı, 15 takımla mı devam eder karar verilir. 16 takımla devam ederse talimatlar açık. Konu 2-3 gün içerisinde netleşir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi