7Days Eurocup’ta yoluna başarılı bir şekilde devam eden TOFAŞ’ın 2019-2020 sezonu Euroleague One Team projesi etkinliklerine başlıyor. Euroleague’in sosyal sorumluluk programı One Team kapsamında kulüp bu yıl Medicana Bursa Hastanesi ve SosyalBen Vakfı’yla güçlerini birleştirirken, proje “Obeziteyi Basketbol ile Blok’luyoruz” mottosuyla gerçekleştirilecek. Taşımalı eğitimin bulunduğu bölgelerdeki 7-13 yaş arası çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlayan; bu amaç doğrultusunda kişisel gelişimlerine katkı yapacak ulusal ve uluslararası düzeyde saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiren; çocuk ve gençlerin yaşadıkları dünyadan sorumlu yetişkinler olarak yetişmeleri için sosyal sorumluluk, girişimcilik ve gönüllülük bilinçlerini ve becerilerini güçlendirmeyi amaçlayan, çalışmalarını 18-25 yaş arası üniversite öğrencisi gönüllüleri ile gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşu olan proje partneri SosyalBen Vakfı’nın, yerelde yaptığı taramalar sonucunda, Bursa’nın dezavantajlı ve taşımalı eğitim gerektiren bölgelerinden belirlenen, obezite tehlikesi altındaki ve 8-13 yaşlar arasındaki 14 katılımcı projeye dahil edildi.

SosyalBen Vakfı’nın Bursa’daki gönüllü ekibinin de yer aldığı proje kapsamında katılımcılar, basketbol eğitimlerine başlamadan önce TOFAŞ Spor Kulübü’nün sağlık sponsoru Medicana Bursa Hastanesi’nde tam sağlık taraması, boy – kilo kontrolü ve kan testlerinden geçti. Yapılan tetkik ve taramalar sonucunda çocuklar için, Psikodiyet süreciyle desteklenecek bir sağlık programı planlandı. Bursa’da obezite farkındalığı ve tedavisi konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Medicana Bursa Hastanesi’nde yapılan kontrollerde projede yer alan çocuklara ve ailelerine Obezite hakkında eğitim verildi.

One Team programı kapsamında Tofaş Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilecek ve 8 hafta sürecek antrenmanlarda katılımcılara; kendine güven, kararlılık, azim, motivasyon, özsaygı, karar verme, emek verme ve güvenirlik konularında eğitimler verilecek. TOFAŞ Basketbol Takımı Euroleague OneTeam ‘kulüp elçisi’ Berkan Durmaz’ın da yer alacağı proje boyunca çocukların kilo kontrolü, diyet takibi ve sağlık taramaları devam edecek. Projenin ilk basketbol eğitimi ise 21 Aralık Cumartesi günü Mustafa V. Koç Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi