Nilüfer Belediyespor Erkek Basketbol Takımı taraftarlarına bir kez daha galibiyet sevinci yaşattı. Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi Play-Off  Yarı Final Turu’nun ilk maçında güçlü rakibi Artvin Belediyespor’u evinde ağırlayan Nilüfer Belediyespor karşılaşmadan istediği sonuçla ayrıldı.



Yüzüncü Yıl Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık birlikte izledi. Maçın ilk dakikalarında Artvin Belediyespor özellikle pota altındaki üstünlüğü ile etkili oldu. İlk periyot 20-16 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.



Nilüfer Belediyespor Antrenörü Mehmet Sezen ikinci periyotta Eren, Mehmet ve Ömer gibi genç oyuncuları sahaya sürdü. Genç oyuncuların  tam saha pres uygulamasıyla Nilüfer Belediyespor aradaki farkı kapatarak, ilk yarıyı 32-30 önde tamamladı.



Nilüferli basketbolcular ikinci yarıda da başarılı oyununu sürdürdü ve 3. çeyreği  54-41 önde tamamladı. Başarılı bir performans gösteren mavi yeşil beyazlı basketbolcular maçı 14 sayı farkla 63-49 kazandı ve seride 1-0 öne geçti. 

Serinin 2’inci maçı 9 Mayıs 2016  Pazartesi günü Artvin Merkez Spor Salonu’nda oynanacak. Nilüfer Belediyespor 2’inci maçı kazanması halinde final grubuna yükselecek.



Artvin Belediyespor’un galibiyeti halinde final gurubuna yükselecek takım 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü oynanacak maçın sonunda belli olacak.

Editör: Haber Merkezi