Haftaya 39 puanla 6 .sırada giren Filenin Timsahları, Federasyon Kupası Finalleri öncesinde deplasmanda küme düşme mücadelesi veren ve 27 puanla 17.sırada bulunan Mamak Belediyesi Ankara DSİ karşısında oldukça zorlandı.

Tecrübeli Baş Antrenör Şemsettin Baş maça Erdem İlter, Yunus Çankaya, Karlo Vragoviç, Şahin Ekmen, Dejan Borovnjak’ı sahaya sürdü. Ev sahibi ekip ise Ümit Türkoğlu, Tavon Holmes, Jamar Taylor, Uluğ Kaçaniku ve Tibet İlhan ile sahaya çıktı. Karşılaşmanın ilk çeyreği başa baş bir mücadeleye sahne oldu.

Bursaspor'da Erdem İlter ve Yunus Çankaya’nın etkili oyunuyla öne geçti ve ilk periyodu 9 sayı farkla 21-12 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci periyodu karşılıklı basketler ile geçildi. Bursaspor Durmazlar Cem Coşkun, Karlo ve Yunus ile sayılar üretirken ev sahibi ekip Uluğ, Ümit ve Taylor ile sayılar buldu.

Bursaspor Durmazlar soyunma odasına 8 sayı farkla 37-29 önde girdi. İlk yarıdaki skor dağılımı se şöyle oldu; Yunus 8, Karlo 8, Cem 7, Erdem 7, Dejan 4, Şahin 3

Üçüncü çeyrekte Bursaspor istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Sadece 11 sayı üretebilen takım Tavon Holmes’i durdurmakta güçlük çekince son çeyreğe 50-48 geride girdi. Maçın son periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bursaspor Durmazlar Karlo ve Dejan ile sayılar bulurken ev sahibi ekip ABD’li oyuncuları Tavon Holmes, Jamar Taylor ile sayılar buldu. Maçın 4.çeyreğinin bitimine 4.54 kala 62-62 eşitlikle geçildi.

Son bölümde Dejan Borovnjak ve Erdem İlter ile sayılar bulan Bursaspor Durmazlar sahadan 75-68 galibiyetle ayrıldı. Maçın en skorer ismi Bursaspor Durmazlar’da 25 sayıyla dev pivotu Dejan Borovnjak oldu.

Dejan aynı zamanda 12 ribaunt ile oynadı. Dejan’ı 13’er sayı ile Karlo ve Erdem İlter takip etti. Ev sahibi ekipte 19 sayı üreten Tavon Holmes takımının en skorer ismi oldu.

Editör: Haber Merkezi