Türkiye Basketbol Ligi’ne sahasında oynayacağı Mamak Belediyespor karşılaşmasıyla start verecek olan Final Gençlik ve Spor Kulübü’nün Başantrenörü Levent Erdoğan,  bu sezon müzelerine götürdükleri Federasyon Kupası’nda geçtiğimiz yıl çeyrek finale kaldıklarını hatırlatırken, “Hedefimiz bu yıl da aynıydı. Bu çok beklediğimizin ötesinde bir başarı oldu. Herkes ‘finale kaldınız yeter’ diyordu. Oyuncularımızın arzu ve istekleri sayesinde de kupayı Bursa’ya getirdik. Beklentimizin üstü oldu” dedi.

ALTYAPI HOCASIYIM

Sezonun ilk idmanını gerçekleştirdiklerini açıklayan Erdoğan, “Bu atmosfer takıma rahatlık da veriyor ama özgüvenlerinin de arttığını düşünüyorum. 9 günde 6 maç oynadık takım çok yorgun. Şu an sadece mentalite anlamında bir desteğe ihtiyacımız var. Mamak’a karşı yeterse yeni bir motivasyona da gerek kalmayacağını düşünüyorum. 26 yaşında şimdiki adı TBL olan TBL2’de Sümerbank Merinos’ta başantrenörlüğe başladım. Efes, TOFAŞ ve Oyak Renault gibi takımlarda çalıştım. Altyapılarda koçluk yaptım. Basketbol camiası beni altyapı hocası bilir bundan gurur duyarım” dedi.

ABD’LİLERE BAĞIMLIYDIK

Final Gençlik ve Spor Kulübü takımına 3 yıl önce göreve geldiğini belirten tecrübeli başantrenör, “ O zaman TOFAŞ ve Oyak Renault’ta benimle çalışmış isimlerle takımda çalıştım. Bazıları milli takımdaydı, bazıları kariyerlerinin sonundaydı. Onlarla Türkiye şampiyonu olarak TBL’ye çıktık. 6 tane Bursalı oyuncu kadrodaydı. Geçen sene ise ABD’li oyunculara bağımlı bir takımdık, 4-5 tane Bursalı çocuğumuz vardı. Play-Off’u da son maçta kaçırdık. Bu yıl daha çok Bursalı oyunculara yöneldik. Ligin en iyi şutörlerinden Serhat Uğur’u transfer ettik. Birkaç oyuncu haricinde diğer basketbolcuların hepsi TOFAŞ, Oyak Renault ve Yeşimspor altyapısından geliyor. 8 oyuncumuz Bursalı” diye konuştu.

300 ÇOCUĞU ENGELLİYORUZ

Federasyon Kupası’nı aldıkları için rakiplerinin kendilerini çok daha fazla ciddiye alacaklarını söyleyen Levent Erdoğan, “Çok dikkat çekici bir başarıya imza attık. Federasyon Kupası’nı almış bir takımı yenmek moral ve motivasyonu artıran bir durumdur. Atatürk Spor Salonu’ndan mutlu değiliz. Tüm takım kurulduğundan beri maçlarını okulun kendi salonunda oynuyor. Tüm salon öğrencilerle doluyor, coşkularıyla takıma destek oluyor. Atatürk Spor Salonu’nda ise 40-50 kişiye basketbol oynuyoruz. Federasyon kural getirdiği için sıkıntı yaşıyoruz. 300 çocuğun basketbol seyretmesini engellediğimiz için üzülüyorum. Federasyon esnek olabilir. Kimse 1000 kişiye oynamıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi