İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın atışı ile başlayan kurslara, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, Yeni Nesil Tofaş Proje Sorumlusu Kartal Önel, Milli Takım Antrenörü Erhan Toker, Yıldız Basketbol Takımı Oyuncuları, İznikli minik kursiyerler ve aileleri de katıldı.

Antrenör Erhan Toker liderliğinde, Yıldız Basketbol Takımı’nın gösteri maçı ile başlayan kurslar ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Sargın "İznikli gençlerimizin spor dallarında başarıdan başarıya koşarak ilçemizi her alanda başarılı hale getirmek için uğraşıyoruz. Bunu Güreş sporunda, Futbolda, Kürek Sporunda ve diğer spor dallarında görebiliyoruz.

Bunun yanında ilçemizde önemli bir eksiklik olan Basketbolu ise deneyimli Tofaş Basketbol takımları ile çalışmak bizlere ve minik sporcularımıza, onların geleceğine güç katacak. Basketbol üzerine oluşturulan bu kurslarda genç yeteneklerimize güzel fırsatlar sunulmuş oluyor. İznik Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Tofaş Basketbol Kulübü ile ortaklaşa oluşturduğumuz bu kurslara kayıtlar devam etmektedir"dedi.

Yeni Nesil Tofaş Proje sorumlusu Kartal Önel ise yaptığı açıklamada "Bu kurlarda Bursa genelinde açılacak ilk ilçeyi İznik olarak belirledik. Proje kapsamında 8-11 yaş gurubu İznik çocuklarımızı ve gençlerimizi hafta sonları profesyonel çalışmalardan geçirmeye bugün itibariyle başladık. Hafta sonları devam edecek kurslara kayıtlar devam etmektedir.8-11 yaş gurubu miniklerimizi bu kurslara davet ediyoruz" dedi.

İlk kurs gününde minik basketbolculara Tofaş tarafından basketbol formaları hediye edildi.
Editör: Haber Merkezi