Seyirci değil, spor yapan bir nesil yetiştirmek ideali ile ilçenin dört bir yanında spor tesisleri inşa eden Osmangazi Belediyesi, basketbol sporunun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl TOFAŞ Spor Kulübü ile önemli bir sportif işbirliğine imza attı. TOFAŞ’ın kuruluşunun 50. Yılında 50 Basketbol Sahası Projesi kapsamında Osmangazi Belediyesi, TOFAŞ Spor Kulübü’ne destek vererek Osmangazi’nin 8 farklı noktasında13x15 ölçülerinde özel zeminli tek potalı basketbol sahaları oluşturulması adına çalışmalar başlattı. İki etap halinde hayata gerçekleştirilen projenin ilk etabı kapsamında Yunuseli Samet Dinlenme Parkı, Soğanlı Nilüfer Parkı, Çeltik Çocuk Parkı ve Yunuseli Yunusemre Parkı içerisindeki parklara basketbol sahaları inşa edildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan Yunuseli Samet Dinlenme Parkı içerisindeki basketbol sahası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yunuseli Serhat Dinlenme Parkı içerisindeki basketbol sahasının açılış törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ile birlikte TOFAŞ Basketbol Kulübü yöneticileri ve sporcuları katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yunuseli Samet Parkı’nda yer alan basketbol sahasının açılış töreninde yaptığı konuşmada çocuklara basketbol sahası kazandırmaktan çok basketbol sevgisi aşılamayı hedeflediklerini ifade ederek, “TOFAŞ Spor Kulübü ile Osmangazi’de ise 8 basketbol sahasının yapılmasını sağlayarak gençlere basketbolu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje kapsamında Osmangazi ilçemizde yapımı tamamlanan ilk basketbol sahamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak spor alanındaki yatırımlara önem veriyoruz. Şehrimize 10 yılda 41 spor tesisi kazandırdık. 104 farklı fitness alanı, 364 farklı yürüyüş bisiklet yolu ile herkesin spor yapabilmesine imkan sağladık. Spor okullarımız ve uzman antrenörlerle çocuklar, gençler, ev hanımları için özel programlar yaparak herkese ayrı ayrı branşlarda spor olanağı oluşturmak için çalıştık. Osmangazi Belediyespor Kulübü olarak 33 farklı branşta 200 milli sporcu yetiştirdik. Sporcularımız, 1 olimpiyat, 3 dünya, 76 Avrupa ve 1570 Türkiye şampiyonluğu yaşadı. Yaz spor okulları ile 250 bin öğrencinin spor yapmasını sağladık. 2014 yılında başlattığımız ‘Her Köye Spor ve Park’ projesi ile mahalle olan köylerimizin saha ihtiyacını karşıladık” dedi.

DÜNDAR: “BASKETBOL SAHASI SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”

Tüm bu çalışmaları ‘Sporla Gelişen Bursa, Sağlıklı Yetişen Nesiller’ için yaptıklarını dile getiren Başkan Dündar, “Bu çalışmalarımızın bir parçası olarak TOFAŞ Spor Kulübümüz ile ortak bir çalışma içerisinde olacağız.  TOFAŞ Spor Kulübü’nün başlattığı ’50 Pota’ projesi kapsamında biz de Osmangazi Belediyesi olarak ilçemizde oluşturulacak 8 basketbol sahası için inşaat çalışmaları yaptık.  Biz daha önce ilçemize 35 basketbol sahası yapmıştık.  Şimdi de bu proje ile ve devam edecek çalışmalarımız ile inşallah bu sayıyı çok daha arttıracağız. Aktif, dinamik, üreten bir gelecek için katkı sağlayan herkese ve bu güzel projenin mimarı olan TOFAŞ Spor Kulübümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CENGİZ EROLDU: “GENÇ POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARMAMIZ LAZIM” 

TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu’da törende yaptığı konuşmada, “TOFAŞ’ın 50’nci yılında Bursa’da 50 tane semt sahası, 3x3 basketbol oynamaya müsait bir projeyi başlattık. Bu sene de inşallah bu 50 tesisi tamamlayıp Bursa’daki çocukların, gençlerin hizmetine açacağız. Bursa’daki değerli belediye başkanlarımıza, teşekkür etmek istiyorum. Bu iyi bir yerel yönetim ve spor kulübü iş birliği projesi de oldu aynı zamanda. Belediyelerimiz de destek verdi, saha tahsis etti bizim için, bizler de bu potaları gerçekleştirdik. Sporun bir önemi de Türkiye’deki genç potansiyelin ortaya çıkarılmasıdır. Gittiğimiz her yerde Türkiye’nin genç ve potansiyeli olan bir ülke olduğundan bahsediliyor. Bu gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak lazım. İyi eğitimi sadece okulla düşünmemek lazım, spor da başlı başına bir eğitim” dedi.

ÖMER ONAN: “BURSA’DAKİ BASKETBOL KÜLTÜRÜ CANLANACAKTIR”

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “TOFAŞ Spor Kulübü’ne ve bu iş birliğinde emekleri olan herkese teşekkür ediyorum. Federasyon olarak böyle kıymetli projelerin her zaman yanında olacağımızın bir kez daha altını çizmek istiyorum. ‘50 Pota’ projesi ile Bursa’daki köklü basketbol kültürü daha da canlandırılacaktır. Hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerimizin yaşam alanları içerisinde basketbol oynayabilme imkanları artacaktır. Böyle önemli bir projeye destek veren belediye başkanlarımızı da tebrik ediyorum” 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik de, “Yarım asırdır bu şehirde üretim yapan, bu şehre değer katan TOFAŞ aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkıyor. Bursa merkez başta olmak üzere farklı ilçelerimizle birlikte 50 noktada bu proje uygulanmakta. Bu durum, Bursa’nın spor kenti olma özelliğine güç katacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi