ING Basketbol Süper Ligi 26. Hafta karşılaşmasında Frutti Extra Bursaspor deplasmanda İzmir temsilcisi Aliağa Petkimspor ile karşılaştı. İzmir Aliağa Belediyesi Enka Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmaya Frutti Extra Bursaspor: Onuralp Bitim, Dave Dudzinski, Derek Needham, Andrew Andrews ve Kevarrius Hayes ilk beşiyle başladı.

Bu sezon ligde iyi bir gidişat sergileyemeyen ve 15. Sırada yer alarak düşme hattında bulunan İzmir ekibi karşılaşmaya iyi başlayamadı. Deplasmanda galibiyet yüzdesi daha az olan Frutti Extra Bursaspor geçtiğimiz haftaki oyunu ve topladığı morale rakibi karşısında kolay üstünlük kurarak ilk çeyreği 12-25 önde tamamladı. 

İkinci periyotta da skor liderliğini rakibine bırakmayan yeşil beyazlılar deplasmanda ev sahibi takıma öne geçme fırsatı tanımadı ve böylelikle ilk yarıyı 34-46 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında skor farkını eriterek eşitliğe ulaşmak isteyen İzmir ekibi 3. Periyotta 14-10 skor üstünlüğü bulunsa da bu periyodu 48-56 geride tamamladı.

Alimpijevic’in öğrencileri için rahat geçen İzmir deplasmanında son periyotta skor üretmekte sıkıntı çekti. Konuk ekibin bu dezavantajını avantaja çeviren Petkimspor karşılaşmada ilk kez öne geçme fırsatı buldu. (68-66)

Frutti Extra Bursaspor büyük çoğunluğunu önde götürdüğü karşılaşmadan 70-68 mağlup ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi