NG Basketbol Süper Lig'i 25. Haftasında Frutti Extra Bursaspor evinde Darüşşafaka Basketbol'u ağırladı. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmaya ev sahibi takım; Onuralp Bitim, Kevarrius Hayes, Dave Dudzinski, Andrew Andrews ve Derek Needham ilk beşiyle başladı.

İlk çeyrekte düşük bir ritimle başlayan yeşil beyazlılar Dave Dudzinski ve John Holland ile geri dönüş sağladı ve 1. Periyot 22-17 Darüşşafaka lehine sonuçlandı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Frutti Extra Bursaspor agresif oyunuyla farkı eşitledi. (26-26)

Rakibinin ikili oyunlarına top çalmayla cevap veren ev sahibi takım ilk kez öne geçme fırsatı yakaladığı ikinci periyotta soyunma odasına da 8 sayı farkla önde giden taraf oldu. (45-37)

Karşılaşmanın ikinci yarısında agresif oyununu devam ettiren Bursa temsilcisi farkı açmayı başarsa da Darüşşafaka basketbol’un hem pota altını hem de yayın gerisini iyi kullanarak farkı eritmesinin önüne geçemedi.

Boyalı alanı Kevarrius Hayes ve John Holland ile domine eden Frutti Extra Bursaspor son çeyreğe 66-60 önde gitti.

Mücadelenin kader periyoduna önde giren Alimpijevic’in öğrencileri 36. Dakikada ritim düşürdü. (73-71) 

Darüşşafaka Basketbol, Frutti Extra Bursaspor’un birçok hücumdan eli boş dönmesini avantaja çevirerek farkı eritmeyi başardı.

Caupain- Boothe ikilisinin etkin oyunuyla Daçka ilk periyodun ardından yeniden öne geçti. (73-74)

Taraftar desteğini de arkasına alan ev sahibi takım Dave Dudzunski’nin üçlüğü ve Derek Needham’ın pota altından bulduğu sayılarla yeniden ipleri ele aldı. (80-77) 

Potanın timsahları çoğunluğunu önde götürdüğü karşılaşmayı 83-81’lik galibiyetle tamamladı.

Editör: Haber Merkezi