Yalçın Cambaz Frutti Extra Bursaspor resmi sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı.

Cambaz "6 sezon önce lise salonlarında başlayan bu yolculuk, bugün Avrupa'nın en önemli organizasyonlarından birine katılarak Bursaspor markasını temsil etme hakkı kazanmıştır. Bursaspor camiasına ve Bursa'ya hayırlı olsun. Eurocup'ta mücadele edecek olmak çok sevindirici, ancak devamında sorumlulukların arttığı bir sürece gireceğiz.

ATALON Basketbol pazarı, futbol pazarına göre daha dar ve kısıtlı bir mecra. Hata yapmamak adına, son yıllarda çekilen ve kapanan kulüplerle, uzun vadeli planları olan, şampiyonluk tatmamış bile olsa kalıcı olmak adına sağlam temeller atmış kulüpler arasındaki farkı takip etmeye çalışıyoruz.

Mali başarı olmaksızın anlık ya da sezonluk sportif başarıların geleceğimize katkısı olmayacaktır. Bu nedenle mali ve sportif başarının paralel gitmesi adına sağlam adımlar atmak mecburiyetindeyiz.

Bir sezonluk yatırımlar ile saman alevi kadar çabuk sönecek başarı için harcama yapmaktan kaçınmaya çalışacağız. Tribünlere bir sezon oynamak yerine seyirciyi salona çekmek, eğlendirmek ve sevdirmek çok daha önemli. Bunları uygulayıp kalıcı olmanın yanında seyircilerimizin kazanmak gibi kaybetmenin de doğal olduğunu anlamalarını ve sonuçtan öte oyundan zevk almalarını, burada meselenin terinin son damlasına kadar mücadele etmenin olduğunu görmelerini sağlamak amacımız. Sürekliliği sağlayabilmemizin bir numaralı önceliği taraftarımızın maddi ve manevi desteği almak olduğunu da çok iyi biliyoruz. Yoksa şampiyonluk vaadiyle, yüksek bütçelerle takım kurup hayal kırıklığı, ekonomik yıpranma ve seyircinin küsmesiyle sonuçlanacağının da farkındayız.

Çünkü hiçbir başarı anında, bir anda ve temeli boş bir hamleyle gelmez.

Futbol takımımızın da sezon sonu ait olduğu lige dönmesiyle Bursaspor Ailesi olarak keyifli bir sezon geçireceğimize inancımız tamdır. Tekrar Avrupa yolculuğumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Sağlıklı günlerde buluşacağımız günü iple çekiyoruz."

Frutti Extra Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Cambaz

Editör: Haber Merkezi